Alle sportadviezen

433 Tips
Pages
dierendag
Nog even en het is zover: 4 oktober 2020 is het dierendag! Ben jij op zoek naar inspiratie over hoe je je trouwe maatje extra aandacht kunt geven? In deze blog ontdek je vijf verschillende soorten activiteiten die dierendag voor zowel jezelf als je favoriete dier onvergetelijk maken.
Jogging
De overgang van de zomer naar de winter kan voor veel hardlopers zwaar vallen. De klok zal weer een uur achteruit gezet worden, waardoor het eerder donker wordt en je dus weer meer in het donker moet gaan hardlopen. Daarbij waait en regent het over het algemeen ook weer een stuk meer in deze periode. Dit alles zorgt ervoor dat veel mensen eerder binnen blijven en niet meer naar buiten gaan. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op weg gaat en de juiste hardloopkleding aantrekt, zo kom je het najaar hardlopend door. Met deze tips loop je het gehele jaar hard.
beachhandbal
Handballen doen we natuurlijk het liefste op het handbalveld. Maar wil jij graag jouw handbal skills verbeteren of speel je graag handbal in je vrije tijd? Wij helpen je op weg met leuke oefeningen en tips om samen, of alleen, lekker te handballen!
Schermen
Schermen is een vechtsport waarbij je met name werkt aan je concentratie en je reflexen. Hierdoor zijn je lichaam en geest perfect in harmonie. Ontdek in dit sportadvies de geschiedenis, betekenis en benodigdheden van en voor de sport schermen.
Vechtsporten
De vechtsport is een belangrijke toepassing van de vechtkunst, ook wel martial arts genoemd. Wereldwijd zijn er ontelbare soorten vechtsporten en verschillende stijlen binnen deze vechtsporten. Wat de vechtsport precies inhoudt en waarom het zo’n belangrijke tak van sport is, lees je in dit sportadvies.
vissen
Vaste stok vissen is bij uitstek de tak van de hengelsport om mee te starten! Met vrienden, vriendinnetjes of de familie lekker naar de waterkant om verschillende soorten vissen te gaan vangen met een ‘simpele’ vishengel en een dobber. Maar welke soorten vissen kun je hiermee vangen?
Alt/Gebitsbescherming vechtsporten
Mondbescherming, ook wel gebitsbescherming of bitjes genoemd, werden voor het eerst ontworpen en geproduceerd in Londen. Dit was met name om lipscheuren in bokswedstrijden te voorkomen. Tegenwoordig wordt mondbescherming in verschillende sporten gebruikt. Bij boksen vechtsporten, maar ook bij teamsporten als (ijs)hockey en rugby. De voornaamste reden hiervoor is het beschermen van de tanden en het tandvlees. Hieronder vind je alle benodigde informatie over het kiezen en gebruiken van mondbescherming.
NAAR BOVEN