De voordelen van boksen voor vrouwen

Zoek je een complete sport, met talloze voordelen, niet alleen voor het lichaam maar ook voor het hoofd? Dan is boksen een uitstekende keuze! Hieronder zes hele goede redenen om te beginnen boksen:

Ben je op zoek naar een complete workout waarbij je behoorlijk wat stoom kan afblazen... 

number_1

BOKSEN IS EEN SPORT DIE JE LICHAAM STERKER EN STRAKKER MAAKT

Boksen is een sport met regelmatige en herhaalde bewegingen, waardoor je stevige spieren creërt. Of dat nu komt door diverse stoottechnieken, door het juiste voetenwerk aan te leren, of via conditie-oefeningen zoals push-ups, squats of buikspieroefeningen, het hele lichaam wordt aan het werk gezet en geleidelijk aan gevormd; van je armen tot je buikspieren en van je benen tot je billen.

number_2

JE GAAT CALORIEËN EN VETTEN VERBRANDEN, OVER JE HELE LICHAAM

Boksen is een sport waarbij je snel zult zweten. In één uur kan je honderden calorieën verbranden. Dit hangt uiteraard af van de intensiteit waarmee je bokst, het soort oefening, je startniveau en je gewicht. Aangezien je calorieën verbrandt, verbrand je sowieso ook calorieën die in je lichaam zijn gestockeerd als vetten, bijvoorbeeld rond de buik. Maar dat niet alleen... Boksen is een dynamische sport, dus ook je armen, billen en dijen zullen van een goede boks workout profiteren.

number_3

JE VERBETERT JE CARDIOVASCULAIRE VORM

Boksen verhoogt je hartslag, wat helpt om je hartspier te versterken. Boksen is ook een sport die intensiteit en recuperatie combineert. Of je nu traint met de stootzak, aan sparring doet of een springtouw gebruikt, de intervaloefeningen verbeteren geleidelijk aan je uithoudingsvermogen en dus ook je cardiovasculaire vorm.

Je verbetert je cardiovasculaire vorm
number_4

JE VERSTEVIGT JE LICHAAM

Boksen zorgt niet alleen voor strakkere spieren, ze worden ook actief versterkt. Uiteraard in je armen en benen, maar in het bijzonder je buik heeft er baat bij, niet alleen de buikspieren maar ook de rug en de heupen. Een sterkere en beter gepantserde buik helpt je om de inspanning langer vol te houden om je techniek te perfectioneren en je houding en je voetenwerk te verbeteren.

number_5

JE VOELT JE BETER

Sport is een uitstekende manier om endorfines vrij te maken, de hormonen die ons een goed gevoel bezorgen. En met de intensiteit van het boksen komen die vrij snel los. Wat is er beter dan je te kunnen uitleven op een stootzak na een zware dag? Door technieken om te stoten, slagen te ontwijken en je snel te verplaatsen aan te leren, win je ook aan zelfvertrouwen. En dan hebben we nog niet vermeld dat boksen een sport is waarin je echt je grenzen kan verleggen en je uithoudingsvermogen zowel fysiek als mentaal vergroten.

number_6

MET DE JUISTE UITRUSTING KAN JE OVERAL AAN DE SLAG

Boksen kun je uiteraard beoefenen in een sportzaal, maar met de juiste uitrusting en een minimum aan ruimte kan je de sport ook thuis beoefenen. Afhankelijk van je materiaal en waar je zin in hebt, kan je alleen trainen of samen met een gemotiveerde partner.

Twijfel je nog?

TWIJFEL JE NOG?

Vooruit, nog twee kleine tips om nog wat extra te motiveren! Vergeet de vooroordelen en stereotypen. Boksen rijmt niet met blessures en slagen. JIJ bent degene die kiest hoe je aan boksen wilt doen. Als je aan cardio-boxing doet bijvoorbeeld, komt er geen sparring aan te pas, maar behoud je wel alle fysieke en emotionele voordelen van boksen. En zelfs  al doe je aan sparring, dan nog ben JIJ degene die beslist hoe intensief je wil trainen. Boks in je eigen tempo en geleidelijk aan. Boksen is een fysieke sport die het hart en de spieren snel aanspreekt. Als je pas begint, doe het dan zachtjes aan en luister naar je lichaam, tot het je vertelt dat je verder kunt gaan. Je zult snel door je energievoorraad heen gaan en veel transpireren, neem daarom snelle suikers in en drink voldoende. Hopelijk hebben wij je doen inzien dat boksen een veelzijdige sport is met een heleboel voordelen. Elk voordeel versterkt zelfs de andere, zodanig dat je snel zal merken dat boksen een heilzame cirkel in je dagelijks leven kan worden.

NAAR BOVEN