Inspiratie voor dierendag nodig? 5 sporten die je samen met je favoriete dier kunt ondernemen 

Nog even en het is zover: 4 oktober 2020 is het dierendag! Ben jij op zoek naar inspiratie over hoe je je trouwe maatje extra aandacht kunt geven? In deze blog ontdek je vijf verschillende soorten activiteiten die dierendag voor zowel jezelf als je favoriete dier onvergetelijk maken. Houden jullie van een actieve fiets- of wandeltocht? Of neem je liever de tijd om te ontspannen tijdens deze dag? Wat je ook kiest om te gaan doen, Decathlon heeft de producten in huis om het mogelijk te maken. Met de tips uit deze blog genieten jij en je trouwe maatje deze dierendag extra van jullie tijd samen. Wie weet probeer jij na het lezen straks alle soorten uit. Go try en geniet van 4 oktober!

yoga

1. Ontspan door yoga met geiten

Maak van dierendag een dag om niet snel te vergeten. Kom tot rust in de buitenlucht: ga yoga'en met geiten! Op veel boerderijen in Nederland kun je je inschrijven voor een lesje, maar ben er snel bij want het geitenyoga is hot! Naast dat het voor jezelf ontspannen is zullen de geiten ook zeker op je lachspieren werken. Doordat geiten op een boerderij de aanwezigheid van mensen zijn gewend ontstaat er een leuke interactie tussen het dier en de mens. De geiten zullen je gebruiken als klimrek en zoeken het contact dus op. Naast de yoga is er nog genoeg tijd om de beestjes te knuffelen! 

canicross

2. Ga hardlopen met je hond in de natuur

Maak kennis met Canicross! Onze zuiderburen hebben dit al een tijdje ontdekt en ook in Nederland zie je het steeds vaker. Hardlopen in de natuur met je aangelijnde hond waarmee je zo snel mogelijk een route aflegt. Tijdens het rennen ben je via een tuigje verbonden met je hond. De verbinding met je hond zorgt ervoor dat je tijdens de tocht een echt duo vormt waardoor je onderlinge band wordt versterkt. Perfect om mee te beginnen op Dierendag! Zorg daarbij dat je hardloopschoenen met profiel aandoet want het kan hard gaan! Let op: je kan alleen gaan rennen met een aangelijnde hond wanneer deze minstens 1 jaar oud is. 

Is wandelen meer geschikt voor jou? Ga dan cani-hiken! Net als bij canicross ben je hier via een tuigje verbonden aan je hond wat een hechte band met je hond oplevert. Geniet samen met je trouwe viervoeter van de natuur en misschien ook wat hoogtemeters! 

Krijg jij meer energie van mountainbiken? Dan is wellicht cani-MTB wat voor jou. Hierbij leg je een MTB-parcours af terwijl je verbonden bent aan je hond. Wederzijds vertrouwen speelt hier een grote rol. Wat heb je hier voor nodig als je dit wil gaan doen? Een cani-MTB-stang en een specifieke leiband met elastiek. 

watersportvakantie

4. Ga paardrijden 

Ga paardrijden in de natuur of geef je eigen paard wat extra's! In Nederland heb je verschillende mogelijkheden als we het hebben over paardrijden. Zo kan je gaan paardrijden langs de zee op het strand, in de bossen of in een manage. Trek er samen op uit en geniet van de natuur.

Beschik jij over een eigen paard? Dan wil je deze tijdens Dierendag natuurlijk wat extra's geven. Zo zou je bijvoorbeeld een zoutblok kunnen geven waar paarden dol op zijn. Dit zoutblok is daarnaast een onmisbaar voedingssuplement. Ook met snoepjes in de vorm van een liksteen verwen je je paard extra. De snoepjes hebben een wortelsmaak en zijn de perfecte beloning voor je paard. Kortom, naast alle liefde die jij je paard elke dag al geeft, helpen we jou nog wat extra's te geven. 

thuisvakantie

5. Wandelen met alpaca's

Maak dierendag 2020 onvergetelijk en ga wandelen met alpaca's! Nederland krijgt steeds meer alpacaboerderijen en dat is niet zo gek ook, alpaca's zijn je nieuwe beste vrienden! Deze dieren met een hoge aaibaarheidsfactor zijn enorm nieuwsgierig waardoor ze gelijk naar je toe komen. Spannend! Hoe rustiger en meer ontspannen je blijft hoe langer de alpaca bij je blijft. Dat wordt nog een hele uitdaging. Vanwege zijn nieuwsgierigheid houdt de alpaca ervan om nieuwe omgevingen te ontdekken. Ideaal voor een wandeling buiten zijn wei dus. Goede wandelschoenen zijn een must. Ook kunnen inlegzolen zorgen voor meer comfort. Kortom, geef je dierendag kleur met deze ontspannen activiteit! 

Welke activiteit onderneem jij tijdens Dierendag? Ben jij enthousiast geworden over yoga met de geitjes? Of hebben we je uitgedaagd een actieve fiets- of wandeltocht te ondernemen? Ga je een van de mooie, Nederlandse stranden bezoeken ter paard? Of klonk wandelen met alpaca's je goed in de oren? Wat je ook gaat doen, geniet ervan!

Let op: Wegens het COVID-19 virus willen we je erop wijzen dat het belangrijk is om rekening te houden met de maatregelen. Houd daarom rekening met andere mensen. Houd anderhalve meter afstand van anderen en blijf thuis als je verkouden bent of je ziek voelt.

NAAR BOVEN