45 Tips
Pages
Hoe kies ik een spatbord
Een spatbord is onmisbaar als je niet vol modder of met een rare bruine streep op je rug op je bestemming wilt verschijnen. Om te vermijden dat je je na elke rit helemaal moet omkleden, is een goed paar spatborden geen overbodige luxe.
Om diefstal tegen te gaan is een stevig fietsslot onmisbaar. Het is natuurlijk zonde om telkens een nieuwe fiets te kopen en daarom hebben wij een aantal bruikbare tips.
Druk racefietsband
Al staat de aanbevolen bandendruk vaak vermeld op de band zelf, meestal zijn die waarden slechts ter indicatie. Soms gaat het om de maximaal druk, soms om de minimale druk. Maar eigenlijk komt het erop neer dat je de druk in je banden moet aanpassen aan de omstandigheden, aan het wegdek en vooral, aan je gewicht.
Welke fiets kies ik
Een fiets uitkiezen kan een plezier zijn voor fanatieke wielrenners, maar voor beginnende of regelmatige racefietsers is het soms moeilijk om door het bomen het bos te zien. Speciaal voor hen stelden we deze beknopte en handige gids samen: Hoe kies je de juiste fiets?
Beginnen met wielrennen
Heb je net een nieuwe racefiets gekocht? Dan zijn hier alvast een paar tips om vanaf de eerste seconde optimaal te genieten op twee wielen én snel beter te presteren.
Met de fiets naar het werk
Fietsen is een snel en milieuvriendelijk vervoersmiddel, en het is nog gezond ook! Je rijdt de files voorbij, vermijdt de schadelijke gevolgen van het verkeer op je gezondheid (stress, opwinding enz.), en je beleeft je vaste woon-werktraject anders. Hier alvast een paar tips voor deze gezonde gewoonte
Tips voor beginnende mountainbikers
Mountainbiken is een bijzonder technische sport. Zonder de nodige voorbereiding zal het lachen je snel vergaan. Wil je vanaf het eerste moment ten volle genieten, dan heb je een goed afgestelde fiets, een aangepaste outfit en een goede reparatieset nodig. Dit zijn alvast 5 tips voor een onvergetelijke eerste MTB-ervaring.
Je kind leren fietsen gaat in een aantal stappen: het evenwicht leren bewaren, leren trappen en remmen. Uiteraard kan je kind dat niet allemaal in één keer, leer het dus eerst hoe het in evenwicht moet blijven op twee wielen.
Als je nog maar net begonnen bent met mountainbiken, komt één vraag vaak terug voor je vertrekt: wat neem ik mee tijdens mijn MTB rit?
Tussenseizoen mountainbike
Het ene seizoen is voorbij, de plannen voor het volgende zijn gemaakt...wat ga je nu doen? Welverdiende rust hoeft niet gelijk te zijn staan aan helemaal nietsdoen. Het tussenseizoen is immers het perfecte moment om de basis voor het volgende seizoen te leggen. Benut deze periode optimaal om je klaar te stomen!
Hoe kies je een kinderzitje
Een kinderstoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 9 tot 10 maanden (zeg maar vanaf het moment dat ze hun hoofdje zelf mooi recht kunnen houden) en tot 22 kg. Je kind wordt vastgemaakt aan de romp en de voeten, zo kan het heerlijk meegenieten van je ritten en zit het goed vast, zodat je als bestuurder niet uit evenwicht raakt.
NAAR BOVEN