14 Tips
Pages
Heb je sinds kort het plezier van fietsen ontdekt en ben je klaar om te gaan racefietsen? Heb je nog geen fiets omdat je denkt dat deze te duur is of weet je niet welk frame je moet kiezen; wij helpen je bij het maken van de juiste keuze.
Hoe kies ik een mountainbike
Discipline, grootte, het aantal ritten, de prijs... waarmee moet je rekening houden wanneer je een mountainbike wilt gaan kopen?
Hoe kies ik een fietspomp?
Een goede pomp is onmisbaar basiselement in je herstel-kit voor als je een lekke band krijgt, maar ook voor een regelmatig onderhoud van je fiets kan je niet zonder een fietspomp. Fietspompen zijn er in verschillende vormen en maten: handpompen nemen minder plaats in en zijn lichter, maar voetpompen zijn dan weer preciezer en hebben een groter vermogen.
Hoe kies ik een fietscomputer?
Met een fietscomputer meet je jouw prestaties en wordt het fietsen nog leuker. Afhankelijk van jouw doelstelling kies je een fietscomputer die precies past bij deze behoeftes. De intensiviteit van de sportbeoefening bepaalt het aantal functies die noodzakelijk zijn op jouw fietscomputer.
Hoe kies ik een bidon?
Een goede hydratatie is noodzakelijk bij elke sportdiscipline. Zorg dat je dus ook tijdens je fietstochten drinken kan meenemen. Afhankelijk van je fietstocht kies je voor een bidon of een waterzak.
Hoe kies ik een kinderfiets?
Een kinderfiets kies je op basis van de leeftijd, de lengte en het niveau van je kind. Ook is het belangrijk om een keuze te maken in het type fiets. Wij helpen je om een keuze te maken.
Hoe kies ik een loopfiets?
Een loopfiets kan gezien worden als de voorloper van de fiets die wij allemaal kennen en loopfietsen zijn nog nooit zo populair geweest. Veel ouders besluiten om een loopfietsje voor hun kleintjes aan te schaffen en dit is niet zonder reden. In deze adviesgids kun je lezen wat de voordelen van een loopfiets zijn en wij geven advies voor het uitkiezen van de juiste loopfiets voor je kind.
fietsondershirt
Een ondershirt is belangrijk voor het fietscomfort van een fietser. Tijdens een fietstocht sta je vocht af en zonder het juiste ondershirt is het lastig om je lichaam op de juiste temperatuur te houden, mede door een minder goede zweetafvoer. Ontdek onze tips.
Hoe kies ik een fietstrainer?
Het doel van een fietstrainer is om je als fietser fit te houden, dus ook met slecht weer. Lees hier de belangrijkste tips.
Hoe kies ik een fietsbroek?
Als er een ding is waar een fietser niet op moet bezuinigen is het wel een fietsbroekje! Ontdek hier onze tips.
hoe kies ik een fietshelm?
Snel, voordelig, milieuvriendelijk: de fiets geeft alle andere vervoersmiddelen het nakijken! Dit kan je ook zien in de steden, waar fietspaden en -zones worden aangelegd, zodat je je veilig door de stad kunt bewegen met de fiets. Toch is het een helm noodzakelijk. Hier volgen alvast enkele tips om je te helpen de juiste fietshelm te kiezen, of je nu een stadsfieters of mountainbiker bent.
NAAR BOVEN