Blijf lekker warm met het 3 lagen systeem

De winter is in aantocht! Hoog tijd om je ski’s of snowboard van stal te halen en je voor te bereiden op je wintersportvakantie. Om comfortabel van de pistes af te komen, mag je het niet te koud maar ook niet te warm hebben. De juiste wintersportkleding is daarom van cruciaal belang.
Iedereen heeft een favoriete discipline tijdens wintersportvakanties. Freestyle, freeride of de gewone piste maar uiteindelijk er is maar één manier om je tegen de kou te beschermen: het 3 lagen systeem.

Het 3 lagen systeem combineert comfort en functionaliteit, zodat jij lekker warm blijft! Ontdek onze tips en kies de juiste wintersportkleding.

1. EEN LAAG OM VOCHT AF TE DRIJVEN

Thermisch ondergoed vormt de basis van het 3 lagen systeem. Een thermisch ondershirt komt rechtstreeks in contact met de huid en zorgt ervoor dat het zweet wordt afgevoerd. Zo blijft je lichaam droog en krijg je het niet koud. Er wordt als het ware een ‘microklimaat’ rond je lichaam gecreëerd. Veel effectiever dan het zoveelste katoenen T-shirt, die houden namelijk het vocht vast. 

Het 2-Warm thermoshirt van Wed'ze is gemaakt voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar thermisch ondergoed dat kan worden gedragen bij verschillende temperaturen. Dit thermoshirt is omkeerbaar en biedt twee verschillende warmte isolaties afhankelijk van welke kant je tegen de huid aan draagt. Deze techniek is geïnspireerd op hoe de Eskimo's vroeger hun warme bedekking - dierenvacht - omkeerden zodra de temperatuur veranderde. Wed'ze heeft deze techniek nog verder ontwikkeld en met deze vernieuwende stof kun je dus zelf het warmteniveau van je thermoshirt kiezen, afhankelijk van de buitentemperatuur. Hoe dan ook, met het 2-Warm thermoshirt van Wedze blijf jij de komende wintersport lekker warm!

2. EEN ISOLERENDE LAAG 

De tweede of isolerende tussenlaag bestaat uit watten, dons, wol of fleece. Je kunt een skitrui of een vest kiezen als tweede laag. Het heeft een isolerende werking en zorgt ervoor dat er een laag warme lucht rond het lichaam ontstaat. Op die manier ben je optimaal beschermd tegen de kou. Door in de dikte van deze isolerende laag te variëren, speel je perfect in op de buitentemperatuur. 

3. EEN LAAG DIE JE TEGEN WEER EN WIND BESCHERMT

Tot slot is er nog de derde laag, de beschermlaag. Vaak is dit een ski of snowboard jas en het fungeert als een soort schild. Dit schild beschermt je tegen sneeuw, wind, regen en andere extreme weersomstandigheden. Ski-jassen en skibroeken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. Ze garanderen het ademend vermogen en zijn tegelijk water- en winddicht. Comfort en bewegingsvrijheid zijn hierbij belangrijke aandachtspunten zodat jij je kunt focussen op skiën of snowboarden. 

PIERRE

Wintersport specialist bij Wed'ze 

Het ademend vermogen van een kledingstuk wordt gemeten in gram/m²/24 uur: om er zeker van te zijn dat al het vocht goed wordt afgevoerd, kun je het beste kiezen voor een waarde van minstens 8000 g/m²/24 u. De waterdichtheid wordt uitgedrukt in mm Schmerber: bij waardes van meer dan 10.000 mm mag je er zeker van zijn dat je perfect droog blijft! Freeriders zullen de voorkeur geven aan 20.000 mm, omdat ze vooral op en in de diepe sneeuw te vinden zijn. Een hoger getal betekent een hogere waterdichtheid. De materialen worden getest met een waterkolom en er wordt gekeken bij welke hoogte van de waterkolom de stof begint te lekken. 

NAAR BOVEN