Hoe blijf ik lekker warm op de piste?

Ook al zijn de weergoden je ongunstig gezind, warm blijven op de piste kun je afdwingen. Voor wie zo comfortabel mogelijk wilt skiën of snowboarden heeft Wed'ze een aantal tips opgesteld. Als je deze tips opvolgt zullen je wintersport tripjes voortaan een en al genot zijn. 

number_4

Het 3 lagen systeem

Het 3 lagen systeem combineert comfort en functionaliteit, zodat jij lekker warm blijft! Ontdek onze tips en kies de juiste wintersportkleding.

1. EEN LAAG OM VOCHT AF TE DRIJVEN

Thermisch ondergoed vormt de basis van het 3 lagen systeem. Een thermisch ondershirt komt rechtstreeks in contact met de huid en zorgt ervoor dat het zweet wordt afgevoerd. Zo blijft je lichaam droog en krijg je het niet koud. Er wordt als het ware een ‘microklimaat’ rond je lichaam gecreëerd. Veel effectiever dan het zoveelste katoenen T-shirt, die houden namelijk het vocht vast. 

2. EEN ISOLERENDE LAAG 

De tweede of isolerende tussenlaag bestaat uit watten, dons, wol of fleece. Je kunt een skitrui of een vest kiezen als tweede laag. Het heeft een isolerende werking en zorgt ervoor dat er een laag warme lucht rond het lichaam ontstaat. Op die manier ben je optimaal beschermd tegen de kou. Door in de dikte van deze isolerende laag te variëren, speel je perfect in op de buitentemperatuur. 

3. EEN LAAG DIE JE TEGEN WEER EN WIND BESCHERMT

Tot slot is er nog de derde laag, de beschermlaag. Vaak is dit een ski of snowboard jas en het fungeert als een soort schild. Dit schild beschermt je tegen sneeuw, wind, regen en andere extreme weersomstandigheden. Ski-jassen en skibroeken zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen. Ze garanderen het ademend vermogen en zijn tegelijk water- en winddicht. Comfort en bewegingsvrijheid zijn hierbij belangrijke aandachtspunten zodat jij je kunt focussen op skiën of snowboarden. 

number_2

Nog wat handige weetjes

HANDIGE TRUCS OP WARM TE BLIJVEN

Tegenwoordig is wintersportkleding waterdicht en ademend en zit vol snufjes en technologie die het leven op de piste makkelijker maken. Een goed voorbeeld zijn ritssluitingen met een ademend vermogen en een aansluitende capuchon die ervoor zorgt dat jij een helm kan dragen tijdens de wintersport. En om windbestendig te zijn hebben we een speciale hals, een multifunctioneel accessoire dat dienst doet als nekwarmer maar ook als hoofdband gebruikt kan worden. Een absolute must-have op de piste en daarbuiten!

EEN KLEIN EXTRAATJE VOOR SNOWBOARDERS

Een sneeuwvanger, die je aan je broek kan bevestigen en waardoor je onderrug warm blijft telkens als je je bukt om je bindingen opnieuw aan te doen of aan te passen. Hierdoor komt er geen ongewenste sneeuw binnen als je valt of als de poedersneeuw te licht is...

number_3

Hoe hou ik mijn handen, voeten en hoofd warm?

Je bent nu klaar om de kou het hoofd te bieden en optimaal te genieten van je wintersport. Maar wacht even...heb je wel aan je ledematen gedacht? Je voeten, handen en hoofd zijn namelijk de meest kwetsbare delen van je lichaam, en dus de belangrijkste om te beschermen.

Het hoofd

Het lichaamsdeel die rechtstreeks aan de kou wordt blootgesteld is je hoofd. Als je altijd en overal een helm draagt, hoef je daar geen zorgen over te maken. Ook als je denkt dat een helm te warm wordt, kun je kiezen voor een helm met verluchting en een uitneembare voering. Niets houdt je tegen zolang je hoofd warm en goed beschermd is! 

Je handen

Tijdens de wintersport zijn goede handschoenen erg belangrijk. Ga nooit skiën of snowboarden zonder handschoenen. Je loopt namelijk het risico op nare verwondingen. Ten eerste is de kou een factor die erg vervelend kan zijn en niemand zit te wachten op koude handen. Ook zijn handschoenen cruciaal als beschermers van je handen. De randen van ski's of snowboards zijn super scherp zodat ze in de sneeuw kunnen carven. Stel je eens voor dat ze over je handen carven. Draag daarom altijd goede handschoenen.  

Je voeten

Ons advies? Technische sokken die vochtafvoer bevorderen, met versteviging op de gevoelige zones zoals de tenen, om jezelf en je voeten een plezier te doen. Ook snowboarders kunnen baat hebben bij goede technische sokken. 

Stay connected met de bluetooth beanie van Decathlon
Met de bluetooth beanie van Wed’ze hoef je nooit meer iets te missen want dankzij het innovatieve ingebouwde bluetooth-systeem kun je naar je naar je favoriete muziek en video’s luisteren met je smartphone! De super zachte fleece voering van deze comfortabele muts houdt je lichaamswarmte vast en heeft ademend vermogen, ideaal voor al je wintersportactiviteiten.

NAAR BOVEN