logo inesis wit png

HOE JE GOLFMATERIAAL ONDERHOUDEN?

Je tas, je clubs, je golfballen... je hele uitrusting heeft jouw aandacht nodig om baan na baan goed te blijven presteren, in alle weersomstandigheden.

JE GOLFMATERIAAL ONDERHOUDEN WORDT KINDERSPEL MET DEZE HANDELINGEN TIJDENS EN NA EEN RONDE GOLF, EN DAT IN ALLE OMSTANDIGHEDEN. HANDDOEK IN DE AANSLAG!

golfmateriaal onderhouden

1. Droge en propere clubs voor een goede slag

De golfclub is het verlengde van je arm en dient je het best als je hem goed onderhoudt. Onthoud deze drie eenvoudige handelingen tijdens en na je baan, zodat jouw iron 6 doeltreffend blijft: - Veeg en droog het clubhoofd af na elke "vuile" slag: op een vochtige of natte fairway komt het voor dat je tijdens je slag aarde en gras meeneemt met het clubhoofd. Veeg het clubhoofd even af voordat je de club in je tas wegstopt. Doe dit met de binnenkant van je golfhanddoek, daar is hij immers voor gemaakt. - Borstel je blad voor een goed contactoppervlak: Ga met een kleine metalen borstel, die je gemakkelijk aan je tas bevestigt, nauwkeurig langs de groeven van je club als er aarde of gras in vast zit. Met propere groeven geef je eenvoudiger spin en effect aan de bal door het perfecte contactoppervlak. - Reinig je grips voor een goede hechting met de handschoen: als je golft terwijl het regent, zie je wel vaker golfers die zich haasten, hun balletje slaan en hun club meteen wegsteken in hun tas. Een vochtige grip zal niet alleen glad zijn tijdens je slag, maar ook sneller slijten. Droog hem in dit geval dus af met de buitenkant van je golfhanddoek voor je hem wegstopt.

golfmateriaal onderhouden

2. Een schone bal voor een optimaal traject

Het lijkt vanzelfsprekend, maar verschillende golfers hebben niet de reflex om hun bal op de baan schoon te maken. Dit zijn de drie tips van Inesis om ervoor te zorgen dat je het volle potentieel haalt uit je bal en hij zo ver en zo recht mogelijk vliegt. - Reinig de bal tussen de holes door: Er zijn verschillende ballenreinigers beschikbaar aan het begin van elke hole. Een paar keer vegen met deze ingezeepte borstels en je bal zal er als nieuw uitzien, klaar voor de volgende slag! - Reinig de bal op een hole: Markeer de plaats en neem de bal op zodra je op de green bent, nog voor je eerste putt. Terwijl je focust op die putt, veeg je de bal af met je handdoek zodat het contact vlekkeloos is en de bal probleemloos kan rollen. Als het volgens het reglement ter plaatse toegestaan is om je bal op de fairway te plaatsen, doe die handeling dan nogmaals voor je op de green komt als er modder, zand of gras aan je bal hangt. - Bewaar de ballen op een droge plaats tussen de holes: Zodra hole nummer 18 binnen is, hebben golfers de neiging de bal en de club meteen weg te steken in de tas en terug te keren naar het clubhuis. Neem snel even de tijd om de ballen schoon te maken voordat je ze in de tas wegstopt. Zo blijft de buitenkant langer goed en kan je bal nog veel holes blijven meegaan!

golfmateriaal onderhouden

3. Schoenen, tas, handschoenen: waar schoonmaken samengaat met een lange levensduur

Wanneer je terugkeert van een ronde golf in de regen, is het verlangen sterk om je tas en je andere spullen in de dichtstbijzijnde kast op te bergen tot de volgende keer. Het is echter uiterst belangrijk voor de levensduur van je golfuitrusting dat je ze droog bewaart. Hier zijn enkele tips om jouw uitrusting gemakkelijk te laten drogen. - Droge en schone zolen voor het opbergen: Denk aan je binnenzolen als je je golfschoenen uittrekt! Om de binnenkant van je schoenen zo snel mogelijk te laten drogen, verwijder je de binnenzool en leg je deze naast de schoen op een droge plaats, weg van warmtebronnen. Voor de loopzool volstaat het om deze eens goed af te borstelen of er met perslucht over te gaan om alle aarde te verwijderen zodat het schoon en gelijkmatig kan drogen. Een compressor is bijn altijd beschikbaar bij de ingang van het clubhuis. - Droge en plat bewaarde handschoenen voor een perfect contact: daarmee is alles gezegd. Als je terugkeert van je ronde golf, laat je handschoenen dan mooi drogen zodat de grip optimaal blijft en er geen onaangename geuren ontstaan. - Een tas die lang meegaat: Tijdens golfen in de regen kunnen de onderkant en de zijzakken van je tas vochtig of nat worden. Om je tas in goede staat te houden, zonder onaangename geurtjes, kan je ze volledig leegmaken en op kamertemperatuur laten drogen alvorens je al je uitrusting er terug in opbergt.  

MET DEZE TIPS EN TRICKS VERWEN JE JE UITRUSTING EN ZAL JE ER LANGER VAN GENIETEN!

hoe onderhoud ik mijn golfmateriaal

Rik

Sportexpert Golf

 

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

Tips
Bescherm jezelf tegen de zon
Geniet veilig van de zon! Laat je surfpret niet bederven door een vervelende zonnebrand of zonneallergie. Met deze Decathlon-producten en gadgets ga je zorgeloos de zee in!
Tips
Kinderen oefenen snorkelen
Genieten van een dagje of een vakantie aan zee met kinderen is vaak synoniem met een zwempartij, een zandkasteel en het verzamelen van schelpen... Vind je het moeilijk om hier wat variatie in aan te brengen? Heb je al eens gedacht aan snorkelen? Een snorkel, een duikbril, zwemvliezen en wat voorzorgsmaatregelen... Meer heb je niet nodig voor deze sportieve en educatieve activiteit samen met je gezin. Lees hier hoe je je leerling-duikers leert hun zwemvliezen te gebruiken…
Tips
nl_header_10_redenen_op_te_lopen_in_vakantie_kalenji
Is vakantie voor jou eerder het zalige nietsdoen dan sporten en zweten? Dat mag uiteraard, maar wist je dat lichaamsbeweging, en dan vooral hardlopen, tal van heilzame effecten heeft tijdens deze rustige periode. We zetten hier even de 10 redenen op een rijtje waarom je loopschoenen absoluut mee moeten in je reistas!
Tips
easybreath Decathlon snorkelen Subea
Wil je het snorkelen ontdekken en je verdiepen in de onderwaterwereld? Dan is het heel belangrijk dat je de juiste uitrusting kiest voor je vertrekt op je ontdekkingstocht!
Tips
Eerste triatlon
Ziezo, je hebt beslist en gaat meedoen aan je eerste triatlon, mooi zo! In deze fase stel je jezelf ongetwijfeld duizend-en-één vragen, te beginnen met de volgende: hoe bereid ik me nu voor? Hoe trainen, welk materiaal heb ik nodig, hoe ziet de wedstrijd eruit, ...
Tips
Hoe kies ik een tent?
Weet jij wat Fresh & Black inhoudt? Door de uitvinding van Quechua en Decathlon zorgt onze 4 laags tentdoek ervoor dat jij donkerder en koeler in je de tent kunt slapen.
Tips
Ben jij van plan om te gaan bergwandelen deze vakantie? Lees hier hoe je het beste van start kunt gaan!
Tips
Onderhoud yoga mat
Zweet, transport, stof, bacterieën, verschillende ondergronden... Een yogamat moet vaak veel doorstaan. We geven je een paar tips om het beste uit je yogamat te halen.
Tips
atletiek tips
Atletiek is mythisch, universeel ... een sport die onze nieuwsgierigheid om vele redenen aanwakkert.
NAAR BOVEN