Hoe kies ik de juiste golfset voor beginners

Logo Inesis Transparent Blanc golf

HOE KIES IK EEN GOLFSET VOOR BEGINNERS ?

Kies de juiste golfset om het juiste gevoel te ervaren en je te laten begeleiden bij je eerste golflessen

Heb je een introductie tot golf gehad, of ben je met een vriend of vriendin op de golfbaan geweest? Ben je verliefd geworden op deze sport en wil je zelf gaan beginnen met je eigen uitrusting? Bekijk hieronder een aantal tips om erachter te komen hoe je de beste beginners golfset, of enkele golfclubs kunt aanschaffen. 

Number 1

Je lengte is belangrijker dan of je man/vrouw bent

Om de meest geschikte clubs te krijgen, die het meest overeenkomen met je lichaam, worden onze beginnende clubs ingedeeld volgens de grootte. Of je nu een vrouw of een man bent en wat je lengte ook is, de afstand tussen de grond en je hand (pols) bepaalt de lengte van je clubs. We bieden 2 maten aan:

maat 1: het komt overeen met spelers met een afstand tussen de pols en de grond van minder dan 78,5 cm

maat 2: het komt overeen met de spelers en spelers met een afstand tussen de pols en de grond die groter is dan 78 , 5 cm

Als uw meting gelijk is aan 78.5 cm, raden wij u aan te kiezen voor maat 2. Om deze afstand tussen uw pols en de grond te meten, kunt u tegen een muur staan, in schoenen zonder hakken, de schouders recht, met de vuisten gesloten. Maak een kleine potloodlijn op het niveau van de helft van je hand. De meting tussen de grond en de lijn geeft aan welke maat het beste bij jou past, maat 1 of maat 2. Bijgevoegd een video ter verduidelijking hoe je het kan meten.

shaft-club-golf-débutant
Number 2

Om te beginnen welke shaft?

De laatste jaren ligt de grootste evolutie op golfclubs op het niveau van de shafts. Ze zijn nu veel technischer en lichter dan voorheen. Om te beginnen met golf, kiest u voor lichtgewicht clubs voor een comfortabel spel en zodat je gemakkelijk de bal in de lucht krijgt. Je zult dan plezier hebben in het spel en blijven trainen. Dus wees voorzichtig als je oude generatie clubs wilt kopen, controleer of ze bij je passen. Beginnersclubs zijn verkrijgbaar met twee soorten shafts, het materiaal is verschillend.

1. Grafiet, dit zorgt ervoor dat de club lichtgewicht is en gemakkelijk te spelen. Zeer geschikt voor de beginnende golfer.

2. Staal, dit wordt minder aanbevolen voor beginners. Desalniettemin is de stalen shaft beschikbaar voor personen met maat 2. Dit geeft een zwaardere en stijvere club, deze zijn meer geschikt voor een fysiek sterk persoon.

kit-club-golf-débutant
3

7, het ideale aantal clubs om mee te beginnen

Deze 7 clubs zijn zo gekozen dat er gemiddeld 15 meter verschil is tussen elke club. Dit is de aanbeveling van de golfinstructeurs waarmee we hebben samengewerkt. Met deze 7 clubs kun je alle afstanden afleggen, van de tee tot de green. Je kunt ook clubs afzonderlijk kopen. We hebben het opgeven van halve kits 6 traditionele clubs bestaande uit putter, ijzers 5-7-9-SW en hout nr. 3 om twee redenen opgegeven. De eerste, de golfleraren hebben ons gewaarschuwd over de moeilijkheid om met een 5-ijzer en een hout 3 te spelen. De tweede, we vonden ook een te groot verschil in afstand tussen de SW en de ijzer 9.

driver-club-golf-débutant
4

Clubs aangepast aan je niveau

De clubhoofden zijn ontworpen om de club goed te plaatsen en de balvlucht te vergemakkelijken, in vergelijking met clubs die bedoeld zijn voor ervaren spelers. Clubs zijn licht van gewicht om je te helpen de beweging gemakkelijk te maken. Het verbrede slagvlak verbetert de tolerantie voor off-center hits. Daarnaast hebben we 3 lijnen op de grepen geplaatst om de plaatsing van de handen te vereenvoudigen.

Je kunt nu zelf de beste keuze maken die bij jouw past, goed uitgerust op pad met de clubs die bij jou passen. Op naar de groene fairways en de perfecte greens! 

Deze tips kunnen je ook interesseren:

NAAR BOVEN