Hoe kies ik een badmintonracket?

 

Liever een evenwichtige grip of blad? Een flexibel racket, semi-stug, of stug? Al deze kenmerken maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken voor een racket. Volg stap voor stap de richtlijnen om het racket te vinden dat het best bij je past.

Ons eigen racketsport merk

Artengo, het eigen racketsportmerk van Decathlon biedt je de nodige tips voor het uitoefenen van racketsport.

Het kiezen van het juiste badmintonracket is een belangrijke stap. Of je nu een nieuw racket koopt om mee te starten, of omdat je een verandering wilt van jouw huidige racket; het is belangrijk om jouw behoeftes te weten om zo het ideale product voor jouw gebruik aan te schaffen.

Kies een racket voor jouw niveau

Of je nu een beginner bent of intensief speelt, de keuze van het racket zal afhangen van de verwachtingen die je hebt van het product. Zoek hier uit welk racket overeenkomt met jouw niveau.

De kenmerken van de spanning

Eigenlijk werkt het heel simpel, hoe hoger de spanning, hoe nauwkeuriger je zal zijn en omgekeerd. Hoe lager de spanning, hoe krachtiger je zult zijn. Een hogere trekkracht op je snaar zal dus leiden tot een betere nauwkeurigheid in je spel, maar vermindert de power in je spel. Een lagere trekkracht op je snaar zal leiden tot meer power, maar je zal enigszins inboeten op de controle.

Wanneer je een nieuw racket aanschaft in de winkel zal er vrijwel altijd een fabrieksbespanning in het racket zitten. Deze spanning zal gemiddeld op 9 kg bespannen zijn. Deze spanning is voor veel spelers een geschikte spanning, vooral voor beginnende spelers.

Naarmate je vaker gaat spelen, zul je behoefte hebben aan nieuwe mogelijkheden: meer precisie, meer kracht. Wanneer je van mening bent dat je speelt met het juiste racket, dan zul je op de spanning van je snaar moeten spelen om de kleine imperfecties uit je racket te halen.

Hoe kies ik een badmintonracket?
Recreatief gebruik

Hiervoor gebruik je een racket met een isometrisch blad, deze heeft een groter blad wat je meer comfort geeft. Dit zorgt ervoor wanneer je de shuttle niet zuiver raakt het racket meer vergevingsgezind is en het daarom dus makkelijker maakt met de eerste slagen.

Hoe kies ik een badmintonracket?
Regelmatig gebruik

Je zoekt een racket waarmee je power/kracht hebt. Een topzwaar blad voldoet aan deze verwachting. Dit zal de slagen makkelijker maken.

Hoe kies ik een badmintonracket?
Intensief gebruik

Bij intensief gebruik zal de prioriteit liggen bij een perfecte controle van jouw racket. Een evenwichtige balans van het racket komt hiermee overeen en zorgt ervoor dat je deze wendbaarheid behoudt.

Cheng

Productmanager racketsporten

Het kiezen van een badminton racket moet logisch zijn op basis van jouw sterktes en maar ook op de zwakheden van je spel gebaseerd zijn. Aarzel niet om rackets direct te testen in de winkel om gelijk de juiste keuze te kunnen maken.

NAAR BOVEN