Hoe kies ik een basisgrip of een overgrip?

De keuze voor een goede grip is bijna net zo belangrijk als voor een tennisracket. Maar hoe kies je de juiste grip voor je racket? Bent u op zoek naar een comfortabele grip of een absorberende grip? Een stroeve grip of juist een gladde grip? Graag geven wij je enkele tips om het kiezen van een grip makkelijker te maken!

De keuze voor een basisgrip of overgrip wordt vooral gemaakt op basis van je gevoel. Naar welke eigenschappen ben jij op zoek in een grip?

Comfort van de grip

De keuze voor een basisgrip of overgrip wordt vooral gemaakt op basis van je gevoel. Naar welke eigenschappen ben jij op zoek in een grip?

Comfort van de grip

Een gladde grip zorgt voor comfort en duurzaamheid. Deze grips zijn zacht en absorberen het zweet goed.

Stroefheid van de grip

Als je op zoek bent naar een stroevere grip dan kun je kiezen voor een grip met een ruw oppervlak. Deze grips geven je  meer gevoel en uitstekende duurzaamheid.

Absorptie van de grip

Als je een grip wilt met een hoge mate van zweet absorptie en duurzaamheid wilt, kun je het beste kiezen voor een grip met een “peach skin” die speciale gaten hebben voor een betere vochtregulatie.

Gripmaat tennisracket

Grootte van de gripmaat

Bij het kopen van een tennisracket is een van de kenmerken die u bekijkt de grootte van de gripmaat. Een juiste gripmaat is van essentieel belang om tennis comfortabel te kunnen beoefenen. Als u twijfelt tussen twee gripmaten, kies dan de kleinere gripmaat. Je kunt later altijd een overgrip toevoegen om de ideale grootte aan te passen. Het aanbrengen van een overgrip zal de dikte van de gripmaat ongeveer 1,5 mm groter maken.

NAAR BOVEN