Logo canaveral.png

Hoe kies ik een dartbord?

Er zijn twee verschillende soorten dartborden: traditionele en elektronische dartborden. Afhankelijk van het soort dartpijl dat je gebruikt, kies je het bijbehorende dartbord. Heb je steel tip dartpijlen, dan kies je voor een traditioneel dartbord, gooi je liever met soft tip dartpijlen, dan zul je een elektronisch dartbord nodig hebben. Hieronder geven we nog iets meer tips om de keuze makkelijker te maken. 

Soft-Tip (plastic punt) dartpijlen hebben een plastic punt en zijn daardoor alleen geschikt voor elektronische dartborden, gooi je namelijk met een Steel-Tip (stalen punt) dartpijl op een elektronisch bord, dan is de kans zeer groot dat je het dartbord kapot gooit. 

number_1

De twee verschillende soorten dartborden

CANAVERAL heeft verschillende soorten traditionele en elektronische dartborden. 

Het elektronisch dartbord (Soft-Tip darts)

Het elektronisch dartbord is ideaal voor jonge kinderen of beginnende darters. Doordat de punt van de dartpijlen van plastic is gemaakt is het een stuk veiliger dan de traditionele Steel-Tip dartpijlen die gebruik maken van een stalen punt. Daarnaast is de puntentelling bij het elektronisch dartbord net iets anders dan bij het traditioneel dartbord. Bij het spelen op een elektronisch dartbord telt het punt al wanneer de dartpijl het bord raakt. Gooi je de dartpijl in het elektronisch dartbord, maar valt de dartpijl er later uit, dan telt het punt alsnog.

Een leuke en leerzame manier om te leren darten. 

Het traditionele dartbord (Steel-Tip)

Het traditionele dartbord is gemaakt van een 18 mm dikke vezelplaat en wordt uitsluitend gebruikt voor Steel-Tip dartpijlen. Door het gebruik van Steel-Tip dartpijlen is het gebruik van een traditioneel dartbord niet geheel zonder risico's. Wij raden dan ook aan om geen traditioneel dartbord te gebruiken wanneer kinderen nog in de lerende fase zitten. 

number_2

Het elektronisch dartbord

Stroom

Er zijn twee verschillende soorten stroomvoorzieningen bij het elektronisch dartbord

- Via het stopcontact: het elektronisch dartbord moet in de buurt van een stopcontact hangen

- Via batterijen: het elektronisch dartbord kan overal hangen. 

Het aantal schermen (spelers)

Doordat alle scores digitaal worden bijgehouden is er een maximum aan het aantal spelers wat kan meedoen aan een potje darten. Bij de elektronische dartborden kunnen 1 tot 4 personen mee doen. 

Het opbergen

CANAVERAL biedt verschillende soorten elektronische dartborden aan, sommige met een opbergkast voor de soft tip dartpijlen en sommige zonder. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. 

number_3

Het traditionele dartbord

De keuze voor de juiste soort traditioneel dartbord is afhankelijk van je niveau en frequentie van spelen. Hieronder leggen we de drie verschillen uit. 
Af en toe

Vind je het leuk om af en toe een dartpijl te gooien en wil je een goed beginners dartbord, kies dan voor de Canaveral Club 500. 

Regelmatig

Ben je regelmatig aan het darten en ben je op zoek naar een dartbord wat een lange levensduur heeft en een goede prijs/kwaliteit verhouding, kies dan voor de Canaveral Club 700.

Intensief

Sta je vaak aan de oche en ben je op zoek naar een professioneel dartbord om je worp te verbeteren, kies dan voor de Canaveral Club 700 of de Unicorn Eclipse Pro PDC (Professional Darts Corporation)

Paul

Onze expert op het gebied van darten

Bij Canaveral hebben we dartpijlen en dartborden voor zowel klassiek (Steel Tip) darten als elektronish (Soft Tip) darten. Ook voor de jongste jeugd hebben we dartborden, namelijk onze klittenband dartborden. Ideaal om te leren mikken en tellen. 

 

NAAR BOVEN