Hoe kies ik een fitnessmat?

Ontdek onze tips die je assisteren bij het kiezen van de juiste fitnessmat. Fitnessmatjes zijn super populair omdat je met deze matjes alle oefeningen gewoon bij je thuis kunt uitvoeren. Lees nu meer! 

Om een fitnessmat te selecteren, moet er rekening gehouden worden met het soort activiteit en de training frequentie. De volgende 3 criteria kunnen helpen bij de keuze: comfort, grootte en de sterkte van de mat.

Hoe kies ik een fitnessmat?

1. Het comfort

Het comfort is afhankelijk van de frequentie van de training. Hoe vaker u traint  zult u een comfortabele mat nodig hebben.

De noodzaak van een mat met een goede dikte is ook afhankelijk van de type van de trainig. Bijvoorbeeld, bij rustige activiteiten zoals stretchen of Pilates, waarin vaak met blote voeten de grond wordt geraakt, focust u op de matten van ten minste 5 mm dik en met een gladde textuur. Dit zal een maximum aan comfort bieden en genoeg isolatie.

Hoe kies ik een fitnessmat?

2. De afmeting

De grootte van de fitness mat is ook een belangrijk criterum. Uiteraard moet u rekening houden met uw eigen maten (lengte, postuur) om de juiste mat te kiezen, maar ook de soort van de oefeningen bepaalt welke mat het beste is.

Als je tijdens de training vaak in een horizontale en liggend houding bent, zul je een langere mat nodig hebben dan voor oefeningen in zittend houding.

Hoe kies ik een fitnessmat?

3. De weerstand

Afhankelijk van de frequentie van het gebruik van de fitnessmat moet het bestand zijn tegen slijtage. Als je van plan bent om regelmatig te gaan trainen met een fitnessmat dan adviseren wij om er een te kiezen met een beschermende folie om zo slijtage te voorkomen van bijvoorbeeld je sportschoenen.

sportexpert fitness

Dewi

Sportexpert fitness

Voor vragen staat Dewi uiteraard voor je klaar: dewi.wijdeven@decathlon.com

Tips
fitness_cardio_vriendinnen_domyos
Vriendinnen delen alles en zijn er ook steeds voor elkaar, welke voornemens ze ook hebben, zolang ze maar samen zijn... er is niets leuker dan samen te trainen om elkaar te motiveren en het jaar goed in te zetten!
Tips
Fitnessbal1
Welk deel van het lichaam is het meest complex voor ons? Het gaat ongetwijfeld om de buik ... Als je op zoek bent naar een effectieve methode om wat rondingen te wissen en je beter te voelen in je lichaam, dan is het hier: de gymbal. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten wanneer je een fitnessbal wilt aanschaffen.
Tips
Fitness schoenen
Cardiotraining, krachttraining, crosstraining ... voor de basisbewegingen adviseren wij fitness schoenen nodig die hier specifiek voor gemaakt zijn. Ontdek onze tips!
Tips
Cardiotraining, krachttraining, crosstraining of bodybuilding ... Fitness schoenen zijn super belangrijk voor de juiste ondersteuning en vaak wordt het belang onderschat. Ontdek onze tips en kies de juiste fitness schoenen!
Tips
Hoe kies ik een fitnessmat?
Bekijk onze tips om te helpen kiezen van de juiste fitnessmat. Een fitnessmat kan super praktisch zijn als je thuis wilt gaan beginnen met fitnessen. Wij helpen je de juiste keuze te maken.
NAAR BOVEN