logo inesis blanc png

Hoe kies ik een golf putter?

Een golf putter is speciaal ontworpen voor het gebruik op de green en eigenlijk is de putter een van de belangrijkste golfclubs aangezien je deze het vaakst gebruikt. Wij adviseren je graag bij het selecteren van de juiste putter. 

Het kiezen van een golf putter is gebaseerd op 3 criteria: het gemak van het adresseren, de tolerantie en de gripmaat. 

Hoe kies ik een putter?

1. Het gemak van adresseren

Er zijn veel manieren waarop je het adresseren (sturen van de bal) makkelijker kunt maken. WIj adviseren om een golf putter eerst uit te proberen en op basis van je gevoel een keuze te maken. Er zijn veel verschillende putters en daarom is het belangrijk om zelf het verschil te ervaren.

2. De tolerantie

Een putter met een ronde achterkant (mallet) is vergevingsgezind omdat er wat meer gewicht achter zit. Het is dus wat eenvoudiger om de bal rechtdoor te slaan omdat de putter wat stabieler aanvoelt. 

Het is erg belangrijk om tijdens het putten de juiste doellijn aan te houden. De putter moet dus in dezelfde richting verplaatst worden als waar de bal heen gaat. Dit verschilt dus met je swing.

3. Gripmaat

De juiste gripmaat is belangrijk om een goede houding aan te kunnen nemen tijdens het putten. Op basis van je voorkeur kunnen je handen boven of onderaan de grip geplaatst worden. Bekijk zelf wat je comfortabel vindt en zorg altijd voor voldoende grip. 

hoe kies ik een golf putter

Rik

Golfexpert

Het vinden van de juiste putter is erg persoonlijk en vaak weet je pas wat bij je past op het moment dat je verschillende modellen hebt geprobeerd. Aarzel dus niet om verschillende stijlen te proberen om uiteindelijk de perfecte match te vinden. 

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

Tips
handschoen golf Decathlon Inesis
In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?
Tips
Hoe kies ik een golfbal.jpg
Kunt je niet kiezen welke golfbal je wilt, hier vind je al onze tips om de juiste golfbal te vinden!
Tips
Hoe kies ik een golftrolley?
Golftrolleys zjn bestemd voor het vervoeren van je clubs tijdens het golfen. Er bestaan verschillende soorten trolleys. Decathlon helpt je om de juiste golftrolley te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfschoen.jpg
Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfputter
Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!
NAAR BOVEN