logo inesis blanc png

Hoe kies ik een golfbal?

Wit of gekleurd, zacht of hard, twee of drie lagen? Wat zijn de belangrijkste dingen om de juiste bal te kiezen bij jouw golfspel?

De keuze van een golfbal is gebasseerd op het niveau van uw golfspel

Hoe kies ik een golfbal.jpg

1. Golfballen voor beginners

Golfballen voor een goede prijs waarmee je vooruit kan.

Voor beginnende golfers is het belangrijk om veel te kunnen spelen om snel vooruitgang te boeken. Golfballen met een hogere compressie en niet te zacht, hierdoor heeft de golfer minder last van effecten en krijg je makkelijker lengte. Als je een zachte bal kiest dan heeft dit een gevolg je er meer effect aan kan geven, beginners geven onbewust verkeerde effecten aan de bal. Zo krijg je een per ongeluk een bal die afwijkt naar rechts of links en zal je bal buiten de baan belanden. Dat willen we niet! Gekleurde ballen zijn ook erg populair, zodat je de bal makkelijk kan vinden mocht je in de rough belanden. Waar je ook voor kunt kiezen dat zijn lakeballs, refurbished, dat zijn ballen waar al ooit mee is gespeeld en bijvoorbeeld in het water hebben gelegen. Die worden er uitgehaald en dan ondergaan ze een proces zodat ze weer verkocht kunnen worden.

2. Intensievere spelers

Zachtheid en controle
Hoe kies ik een golfbal.jpg
Hoe kies ik een golfbal.jpg
Een zachte bal

Een zachte golfbal zorgt voor meer gevoel bij je slagen, de bal heeft langer contact met je clubhoofd en een betere bal-bite. Hoe beter je golfspel wordt hoe meer je hier naar gaat vragen, het komt dan aan op de slagen op en romdom de green. Zeker met het putten scheelt het veel als je een zachtere bal hebt.

Hoe kies ik een golfbal.jpg
Controle rondom de green

Waar je slagen kunt gaan winnen is rondom de green, de controle wil je om de bal zo dicht mogelijk bij de vlag te leggen. Door de compressie en zachtheid krijgt je bal meer spin en heb je meer controle over de rol van de bal. Ook met de langere slagen kun je voldoende spin op de bal krijgen zodat hij op de green blijft liggen en niet eraf rolt. Dit is nog makkelijk met een 3-delige bal, daarvoor is die extra tussenlaag zodat je optimale afstand en spin hebt. 

Hoe kies ik een golfbal

Rik

Golfexpert

Alle ballen zijn ontworpen om de afstand te maken. Liever een bal voor u om plezier te hebben op de golfbaan!

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

Tips
handschoen golf Decathlon Inesis
In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?
Tips
Hoe kies ik een golfbal.jpg
Kunt je niet kiezen welke golfbal je wilt, hier vind je al onze tips om de juiste golfbal te vinden!
Tips
Hoe kies ik een golftrolley?
Golftrolleys zjn bestemd voor het vervoeren van je clubs tijdens het golfen. Er bestaan verschillende soorten trolleys. Decathlon helpt je om de juiste golftrolley te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfschoen.jpg
Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfputter
Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!
NAAR BOVEN