logo inesis blanc png

Hoe kies ik een golfschoen?

Golfschoenen met spikes of zonder? Voor droge of natte omstandigheden? Vind hier de belangrijke punten om de juiste golfschoen te kiezen!

Het belangrijkste bij het kiezen van een golfschoen is dat je de juiste zool hebt bij het type ondergrond waarop je gaat spelen.

1. Welke type golfschoenen zijn er en waarom?

Golfschoenen dienen ervoor om optimale grip en comfort te hebben tijdens het golfen. De spikes zorgen voor de grip zodat je niet gaat glijden tijdens je swing. 
Hoe kies ik een golfschoen.jpg
Golfschoenen met spikes

Golfschoenen met spikes hebben meer grip in natte omstandigheden. De spikes zorgen ervoor dat uw stabiliteit en comfort, de schoenen zijn vaak ook waterdicht zodat u geen natte voeten krijgt. 

golfschoen
Golfschoenen zonder spikes

Golfschoenen zonder spikes zijn meer voor droge omstandigheden, in de zomer bijvoorbeeld. Hiermee loop je comfortabeler en heb je ook voldoende grip, als het erg nat is dat zal de grip minder worden. Het voordeel is dat de golfschoenen zonder spikes vaak lichter zijn en hierdoor fijner om 18 holes mee te lopen.

Hoe kies ik een golfschoen

Rik

Golfexpert

In verband met de ochtendmist of dauw, kun je het best kiezen voor waterdichte golfschoenen zodat je de hele dag comfortabel kan blijven golfen. 

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

Tips
handschoen golf Decathlon Inesis
In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?
Tips
Hoe kies ik een golfbal.jpg
Kunt je niet kiezen welke golfbal je wilt, hier vind je al onze tips om de juiste golfbal te vinden!
Tips
Hoe kies ik een golftrolley?
Golftrolleys zjn bestemd voor het vervoeren van je clubs tijdens het golfen. Er bestaan verschillende soorten trolleys. Decathlon helpt je om de juiste golftrolley te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfschoen.jpg
Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfputter
Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!
NAAR BOVEN