Hoe kies ik een hardloopshirt?

Een shirt voor op de weg of voor tijdens je trail activiteiten. Met of zonder mouwen, wel of geen compressie, een of twee lagen? Een hardloopshirt heeft verschillende doelen, maar hoe kies je het juiste shirt?

De juiste keuze voor een hardloopshirt is gebaseerd op twee criteria: het weer en de behoeften op basis van je trainingen of wedstrijden.

number_1

Weersomstandigheden

Het aanbod van Kalenji is in hoge mate afhankelijk van het weer. 

Warm weer

Tijdens warm weer adviseren wij je om een hardloopshirt met korte mouwen of een tank top te dragen. Alle producten uit ons assortiment hebben een optimale transpiratie afvoer en stellen je in staat om comfortabel en droog hard te lopen.

Koud weer

Wanneer je van plan bent om met koud weer te gaan hardlopen dan kun je het best kiezen voor een shirt die je meer bescherming geeft en dus meer warmte zal bieden. Goede hardloopshirts doen dit zonder afbreuk te doen aan het ademend vermogen die je nodig hebt tijdens het hardlopen. 

number_2

Afhankelijk van je behoeften

Kalenji biedt de keuze uit ademende hardloopshirt die je kunt dragen tijdens verschillende omstandigheden. Elke loper is anders, je wensen zijn niet hetzelfde en kunnen variëren tussen trainingen en wedstrijden:

Behoefte aan lichtgewicht

Als je zo min mogelijk gewicht wilt meesjouwen tijdens een hardloopwedstrijd, dan kun je het beste kiezen voor een van onze lichte producten. Deze lichte kleding biedt comfort en is voorzien van een ademende stof. 

Het voorkomen van irritaties

Wanneer je last hebt van irritaties of je wilt deze ongemakken voorkomen, kies dan een product die deze hardloop gerelateerde irritaties kunnen voorkomen. Een aantal van onze hardloopshirts zijn namelijk ontworpen met zo weinig mogelijk naden, geheel zonder naden of met platte naden die je nauwelijks voelt op je huid.

Behoefte om voeding of drinken mee te nemen

Wanneer je van plan bent om te gaan hardlopen maar hierbij geen accessoires (rugzak) bij je wilt dragen, dan adviseren wij trail running kleding. Veel van deze shirts zijn namelijk voorzien van verschillende zakken waardoor je eenvoudig energie gels, energie repen, je smartphone of een flesje water kunt meenemen.

ALINE

Manager textiel hardloopkleding

Tijdens hardlopen heb je speciale kleding nodig waarbij het textiel op een effectieve manier transpiratie moet afvoeren. Ook heeft het textiel een beschermende rol, tijdens alle weersomstandigheden.

ONTDEK NOG MEER HARDLOOP GERELATEERDE TIPS

NAAR BOVEN