logo inesis blanc png

Hoe kies ik een hybride golfclub?

Een hybride is ontworpen om lange afstanden te overbruggen, het zijn de vervangers van de lange ijzers. Een hybride heeft het clubhoofd van een fairwaywood en de lengte van een ijzer, het beste van beide om het makkelijker te maken. Vind hier de tips om de juiste hybride voor jouw golfspel te vinden.

Bij het kiezen van een hybride zijn 2 dingen belangrijk, het clubhoofd en de flexibiliteit van de shaft.

Loft van een club.jpg

1. Het clubhoofd van een hybride

Wat belangrijk is aan het clubhoofd van een hybride is vooral de loft. Die is bepalend voor de balvlucht die je zal hebben, hoe hoger de loft hoe hoger de bal zal vliegen. Heb je een clubhoofd met minder loft dan vliegt de bal lager en krijgt deze meer rol. Daarnaast snijd een hybride makkelijker door het hoge gras, een hybride is dus te gebruiken op de fairway en vanuit de rough. 

Een golfclub.jpg

2. De flexibiliteit van de shaft

Een shaft is erg belangrijk bij een golfclub, zo ook bij een hybride. De flexibiliteit van de club heeft te maken met de swing snelheid van de golfer, deze moet overeen komen zodat het clubhoofd niet eerder of later bij de bal is. Spelers met een snelle swing hebben een stijvere shaft nodig dan golfers met een langzame swing.

- Het voordeel van een flexibele shaft is dat het de golfer helpt om wat meer lengte te krijgen en is vergevingsgezinder. Hierdoor is dit vaak aan te raden bij beginnende golfers, ouderen of dames.

- Daar in tegen is het voordeel van een stijvere shaft dat je meer precisie hebt en met meer power kan spelen. De shaft zal minder buigen dus het clubhoofd zal ook met een snelle swing op tijd bij de bal zijn.

hoe kies ik een hybride golfclub

Rik

Golfexpert

Als u een beginner bent verkies dan een hybride boven fairway wood of een driver. Deze club is tolleranter en daardoor zul je minder in vervelende situaties komen, dit komt ten goede van je golfspel.

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

Tips
handschoen golf Decathlon Inesis
In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?
Tips
Hoe kies ik een golfbal.jpg
Kunt je niet kiezen welke golfbal je wilt, hier vind je al onze tips om de juiste golfbal te vinden!
Tips
Hoe kies ik een golftrolley?
Golftrolleys zjn bestemd voor het vervoeren van je clubs tijdens het golfen. Er bestaan verschillende soorten trolleys. Decathlon helpt je om de juiste golftrolley te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfschoen.jpg
Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfputter
Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!
NAAR BOVEN