Hoe kies ik een hybride golfclub?

Een hybride is ontworpen om lange afstanden te overbruggen, het zijn de vervangers van de lange ijzers. Een hybride heeft het clubhoofd van een fairwaywood en de lengte van een ijzer, het beste van beide om het makkelijker te maken. Vind hier de tips om de juiste hybride voor jouw golfspel te vinden.

Ons eigen golfmerk

Inesis golf.png

Ontdek al onze tips om je te helpen kiezen bij je golfuitrusting.

Bij het kiezen van een hybride zijn 2 dingen belangrijk, het clubhoofd en de flexibiliteit van de shaft.

Loft van een club.jpg

Het clubhoofd van een hybride

Wat belangrijk is aan het clubhoofd van een hybride is vooral de loft. Die is bepalend voor de balvlucht die je zal hebben, hoe hoger de loft hoe hoger de bal zal vliegen. Heb je een clubhoofd met minder loft dan vliegt de bal lager en krijgt deze meer rol. Daarnaast snijd een hybride makkelijker door het hoge gras, een hybride is dus te gebruiken op de fairway en vanuit de rough. 

Een golfclub.jpg

De flexibiliteit van de shaft

Een shaft is erg belangrijk bij een golfclub, zo ook bij een hybride. De flexibiliteit van de club heeft te maken met de swing snelheid van de golfer, deze moet overeen komen zodat het clubhoofd niet eerder of later bij de bal is. Spelers met een snelle swing hebben een stijvere shaft nodig dan golfers met een langzame swing.

- Het voordeel van een flexibele shaft is dat het de golfer helpt om wat meer lengte te krijgen en is vergevingsgezinder. Hierdoor is dit vaak aan te raden bij beginnende golfers, ouderen of dames.

- Daar in tegen is het voordeel van een stijvere shaft dat je meer precisie hebt en met meer power kan spelen. De shaft zal minder buigen dus het clubhoofd zal ook met een snelle swing op tijd bij de bal zijn.

OLIVIER

Product manager golfclubs

Als u een beginner bent verkies dan een hybride boven fairway wood of een driver. Deze club is tolleranter en daardoor zul je minder in vervelende situaties komen, dit komt ten goede van je golfspel.

NAAR BOVEN