Hoe kies ik een kajak?

Met ons huismerk ITIWIT wordt varen een waar genot. Wat kajaks en SUP boards betreft, bieden wij een gevarieerd aanbod. Bij je eerste aankoop is het verstandig om de verschillende mogelijkheden te vergelijken. Ben je op zoek naar een kano, kajak of sup board? Opblaasbaar of met harde romp? Voor op zee of voor op rivieren? ITIWIT helpt je bij het maken van de juiste keuze!

Een opblaasbare kajak of kajak met harde romp kies je afhankelijk van je gebruik:

Hoe kies ik een golfbal.jpg

De gebruiksdoeleinden bij kajakken

Itiwit onderscheid 3 verschillende manieren van kajakken:

Kennismaking en voor wie af en toe gaat kajakken

Je maakt af en toe een tochtje met de kajak, van korte duur (30 min. tot 1 uur). Je kunt het best kiezen voor een kajak die stabiel is, met andere woorden een breed en plat model.

Tourkajakken

Voor tochten van een dag of langer adviseren wij een wat smallere en geprofileerde kajak. Dit type kajak heeft minder weerstand en glijdt beter over het water. Zo kun je gemakkelijker lange afstanden afleggen.

Kajakken en vissen

Je gebruikt je kajak vooral voor het vissen. Meestal zul je niet verder dan 300 meter uit de kust of oever komen en je hebt een comfortabele en stabiele kajak nodig met voldoende opslagcapaciteit. 

Hoe kies ik een kajak?

Het aantal personen

Je hebt de keuze uit kajaks van verschillende formaten. Je kunt er voor kiezen om alleen te gaan kajakken maar het is natuurlijk ook mogelijk om met vrienden of familie het water op te gaan.
Wij bieden kajaks aan voor 1 tot 3 personen. Let hierbij wel op het maximale gewicht, opblaasbare kajaks kunnen minder zwaar belast worden dan hardshell kajaks.

 

number_3

Opblaasbaar of een hardshell?

Hoe kies ik een kajak?

Ben je op zoek naar een compacte kajak die je gemakkelijk kunt vervoeren, kies dan voor een opblaaskajak. Deze kajaks zijn inclusief hoes en kan je relatief eenvoudig meenemen.

Ben je opzoek naar stevigheid, een kajak met meer ruimte en draagkracht, kies dan voor een hardshell kajak. Wanneer je ver van de kust wil kajakken kan je ook het beste voor een hardshell kajak kiezen. Voor het vervoeren hiervan kan je kiezen voor een dakbevestiging op de auto, bij het vervoeren op de fiets kun je kiezen voor een fietskar.

diego

DIEGO

Productmanager kajaks

Om het genot en de vele voordelen van kajakken en suppen voor iedereen toegankelijk te maken, bedenkt en ontwikkelt het merk Itiwit producten die je leven zowel op als uit het water, aangenamer maken. Ze zijn gemakkelijk op te bergen, te vervoeren, compact en licht... Met Itiwit ben je zeker van een heerlijke tijd op het water. In onze winkels en op onze website vind je alle nodige aanwijzingen om de juiste maat te kiezen.

NAAR BOVEN