Hoe kies ik een paardendeken voor buitengebruik?

Er bestaan veel verschillende paardendekens en deze zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden afhankelijk van de levensomgeving, de trainingsdoeleinden en de weersomstandigheden waarin het paard zich bevind. Decathlon geeft je tips bij het kiezen uit ons ruime assortiment.

De keuze van een deken is gebaseerd op de levensomgeving, de trainingsdoeleinden en de weersomstandigheden waarin het paard zich bevind. Een deken kan beschermen tegen regen, kou en insecten, tevens kan een deken gebruikt worden bij de cooling down na een training.

Hoe kies ik een paardendeken?
number_1

Het gebruik

Een paard beschermen tegen milde kou:

Een katoenen deken of een fleecedeken zal perfect zijn bij milde kou. Deze deken zal ideaal zijn tijdens het voor- en najaar en bij koele zomeravonden. Ook kan een deken van katoen of fleece nuttig zijn als dunne deken in de winter.

 

Een paard beschermen tegen de kou, wind en regen:

Een outdoordeken is waterdicht en daardoor perfect voor paarden die overdag en/of ‘s nachts buiten staan. Deze deken beschermt een paard tegen de kou, wind en regen. Een outdoordeken kan verschillende diktes van voering hebben.

Een outdoordeken met een voering van 200 gram en minder wordt gebruikt bij slecht weer en wanneer het iets frisser wordt buiten. Een deken met een voering van 300 gram of meer is geschikt in de winter wanneer het erg koud is.

Een paard krijgt van nature een wintervacht, maar ook dan kan een paard het te koud hebben, houdt het paard goed in de gaten. Wanneer een paard geschoren is moet het paard een deken op. Het mogelijk om een neck-cover vast te maken aan de deken voor optimale bescherming bij slecht weer.

 

Een paard beschermen tegen koude tocht:

Wanneer je een paard gewassen of flink getraind hebt is het paard nat, een nat paard moet beschermd worden tegen tocht, anders kan het paard kou vatten. In deze situatie is een zweetdeken van fleece de beste oplossing. Aan sommige modellen zit een hals vast: een “full neck”, deze beschermt ook de nek van het paard tegen tocht.

 

Een paard beschermen tegen insecten:

Om een paard te beschermen tegen insecten zijn er vliegendekens ontworpen. Een vliegendeken is een is van mesh gemaakt, hierdoor is de deken niet te warm maar vermijd de deken wel dat een insect in contact komt met de huid. De mesh stof voorkomt dat een insect kan steken of irriteren.

Hoe kies ik een paardendeken?
number_2

Kies de juiste maat paardendeken

Het is belangrijk om te controleren of de grootte van de paardendeken geschikt is voor je paard om zo het comfort te garanderen en je paard voldoende te beschermen.

Audrey, Chef de produit Fouganza

Audrey

Productmanager Fouganza

Welk model je ook kiest, zorg ervoor dat het is uitgerust met bandjes waarmee de deken goed blijft zitten wanneer je het paard alleen gaat laten. 

NAAR BOVEN