Hoe kies ik een rijzweep?

Een rijzweep wordt door de ruiter gebruikt als kunstmatige ondersteuning om de beenhulpen te versterken. Het dient als begeleidend voor het paard. Hier zijn onze tips om het te kiezen.

Er zijn drie soorten rijzwepen, ieder bepaald door de lengte.

Hoe kies ik een rijzweep?

De lengte

-De standaard rijzweep: deze zweep heeft een grootte van 50 tot 70 cm. Deze zweep is perfect voor verschillende manieren van paardrijden, zoals in de manege lessen, tijdens het wandelen en voor vlak grondwerk. De standaard zweep wordt vooral gebruikt voor initiatielessen, omdat het makkelijk kan worden gebruikt door beginners.

-De spring zweep: dit is een korte zweep. De grootte is minder dan 50 cm. Deze zweep is vrij dik en de lus op het einde is breed. Het heeft geen band voor je hand. Deze zweep kan ook worden gebruikt bij het rijden van een cross-country.

-De dressuur zweep: de grootte is 110-120 cm. Het wordt ook wel stok genoemd vanwege de lengte en finesse. Er is geen lus aan het einde, maar een stuk koord. Hierdoor kan de ruiter subtiel inwerken op de heupen van het paard. Het is ook zeer nuttig voor grondwerk. Het gebruik van de dressuur zweep is bedoeld voor ervaren ruiters.

Floor

Product manager Fouganza

Of je nou een beginner bent of een ruiter met al behoorlijk wat ervaring; zorg ervoor dat je een rijzweep kiest met een riem om te voorkomen dat je de rijzweep verliest wanneer je rijdt met je paard!

NAAR BOVEN