Hoe kies ik een rugbeschermer voor snowboarden en skiën?

Snowboarden en skiën (wintersport) is niet zonder risico's en je kunt eenvoudig een blessure oplopen. Vooral je hoofd, nek en rug moeten goed beschermd worden. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje; je kunt ongelukkig landen tijdens een sprong, je kunt worden geraakt door een andere wintersporter of je kunt ergens tegenaan skiën of snowboarden. Al deze 'ongelukken' kunnen impact op je rug veroorzaken. Daarom is het belangrijk om een goede rugbeschermer te dragen. Wij leggen je uit waar je op moet letten als je er een wilt uitzoeken.

number_1

Verschillende rugbeschermers van Wed'ze

RUGBESCHERMERS MET RIEMPJES

Dit type bestaat uit een reeks harde beschermplaten, die je bevestigt op je lichaam met riempjes. De riempjes zorgen ervoor dat de rugbeschermer zich niet snel zal verplaatsen zodat jij ten alle tijden een goede rugbescherming hebt. 

RUGBESCHERMER ALS VESTMODEL

Dit type rugbeschermer trek je aan als een vest. De beschermplaat is ingewerkt en blijft uitstekend zitten, bovendien is dit type beschermer heel comfortabel. De meeste mensen kiezen dan ook voor deze oplossing. Deze comfortabele en gebruiksvriendelijke rugbeschermer trek je namelijk gewoon aan als een jas. Het dempende schuim absorbeert de schokken en dankzij de verstelbare riem kan je alles op maat aanpassen.

TIP VAN WED'ZE ONZE WINTERSPORT EXPERT:

Vergeet niet om je ski- of snowboardjas even aan te doen als je de rugbeschermer gaat passen, zo kun je namelijk even checken of je jas nog comfortabel zit met een beschermer eronder. 

number_2

Tips voordat je een rubeschermer koopt:

Zorg ervoor dat je rugbeschermer comfortabel zit. Kies dus een beschermer die goed aansluit, zodat hij niet zal irriteren of pijn veroorzaakt.

Een rugbeschermer moet:

- Goed beschermen tegen schokken, in staat zijn om impact te absorberen

- Comfortabel zitten, zodat jij voldoende bewegingsvrijheid hebt

- Eenvoudig te verstellen zijn, zodat hij goed aansluit om je torso

- Goed ventileren en transpiratie kunnen afvoeren

- Duurzaam zijn en je zeker 5 jaar bescherming kunnen bieden

TIP VAN EEN SNOWBOARD EXPERT:

Je kunt een rugbeschermer het beste met een doekje schoonmaken, en gebruik lauw water en neutrale zeep. Gebruik geen wasmiddel of wasverachter, dit kan het materiaal beschadigen. Doe een rugbeschermer ook nooit in de droogtrommel, laat de beschermer drogen door het op te hangen op een droge plek.

Kortom, een rugbeschermer is een must have item voor gevorderden wintersporters. Vooral voor freestylers, freeriders en snelheidsduivels kan een rugbeschermer van cruciaal belang zijn. 

NAAR BOVEN