HOE KIES IK EEN SET GOLFCLUBS VOOR KINDEREN?

Een golfset voor kinderen kies je op basis van 3 criteria: de lichaamslengte, de leeftijd en het speelgemak.

number_1

LICHAAMSLENGTE EN LEEFTIJD VAN DE GOLFSPELER

Voor een uitrusting op maat, met een kortere shaft (steel) voor meer wendbaarheid, kies je de set volgens de lichaamslengte en leeftijd van het kind. Bij Inesis hebben we sets in 4 kleuren volgens de lichaamslengte en leeftijd van de jonge golfer:
Golf kit kinderen Decathlon
TUSSEN 140 EN 155 CM

De blauwe set is geschikt voor kinderen tussen 140 en 155 cm groot. Hij bestaat uit een tas, een driver, een iron 7, een sandwedge en een putter.

Golf kit kinderen Decathlon
TUSSEN 125 EN 140 CM

De rode set is geschikt voor kinderen tussen 125 en 140 cm groot. Hij bestaat uit een tas, een driver, een iron 7, een sandwedge en een putter.

Golf kit kinderen Decathlon
< 110 CM

De gele set is voor kinderen kleiner dan 110 cm. Hij bestaat uit een tas, een iron 9 en een putter.

Golf kit kinderen Decathlon
TUSSEN 110 EN 125 CM

De groene set is voor kinderen tussen 110 en 125 cm groot. Hij bestaat uit een tas, een iron 9 en een putter.

number_2

SPEELGEMAK

Clubs die speciaal ontworpen zijn voor kinderen bieden je kind ook meer speelcomfort en -plezier.
AANGEPASTE GRIP

Een grip op maat van kinderhandjes, met markeringen zodat het kind als vanzelf de handen juist plaatst, is ideaal om gemakkelijk de basisbewegingen van het golfen aan te leren.

VERGEVINGSGEZINDHEID

Om het spelen te vergemakkelijken, moeten golfclubs voor kinderen een kop hebben met een extra breed blad en brede zool, voor een maximale vergevingsgezindheid. De shaft (de steel van de club) moet ook korter zijn zodat kinderen de club gemakkelijker kunnen hanteren.

LICHTHEID

Een kind dat de ene swingbeweging na de andere doet, kan al snel moe worden. Een lichte club is dus noodzakelijk om comfortabel en aangenaam te spelen. Bovendien is een lichte club niet alleen gemakkelijker te hanteren, maar ook aangenamer om te dragen in de tas, zodat het kind minder snel moe wordt.

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

Tips
thumbnail-outfit-regen-golf
Wordt er zacht weer met regenbuien voorspeld? Hangt er regen in de lucht? En toch heb je zin om te gaan golfen? Dat kan, maar zorg er dan voor dat je droog blijft terwijl je speelt!
Tips
De juiste uitrusting voor beginnende golfers
Golfen, dat is toch gewoon gezellig over een golfbaan kuieren? Wel ... niet helemaal. Ook golfers moeten over een goede fysieke conditie beschikken om ervoor te zorgen dat elke slag doeltreffend is. Netjes. En mooi... Een goede basisconditie is dan ook een must.
Tips
de deugden van golf
Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!
Tips
thumbnail-inruimen-golftas
Hoe bereid je je tas voor op een partijtje golf? Volg onze tips voor een perfect en handig ingedeelde tas!
Tips
golf spelen oefeningen spelvormen
1-tegen-1 of in team, golfen kun je op heel wat verschillende manieren zodat het nooit saai wordt! Stroke Play, Match Play, Foursome, ... Zeggen deze termen je helemaal niets? Ontdek de regels en daag je vrienden uit voor een wedstrijdje op de green.
NAAR BOVEN