logo olaian blanc

Hoe kies ik een skimboard?

Skimboarden is een combinatie tussen surfen en skateboarden en geschikt voor alle leeftijdsklasse! Tribord heeft verschillende soorten skimboards, van houten skimboards tot skimboards gemaakt van schuimstof. Benieuwd naar welke soort skimboard het beste bij jou past? Lees dan hieronder onze tips voor het uizoeken van de perfecte skimboard.  

De juiste skimboard kies je op basis van je niveau en je lichaamslengte. 

number_1

Schuimstof Skimboards

Schuimstof skimboards zijn perfect voor beginners, ongeacht je leeftijd. Het polythyleenschuim in de skimboards absorbeert de schokken en zorgt voor veel demping in het board. In het begin zal je namelijk regelmatig vallen en een skimboard gemaakt van schuimstof kan daardoor een stuk aangenamer zijn. Daarnaast zijn de schuimstof skimboards licht van gewicht waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn naar een dagje strand. 

Ben je een beginnende skimboarder en wil je de sport onder de knie krijgen, kies dan voor een skimboard gemaakt van schuimstof. 

number_2

Houten Skimboards

Ben je een ervaren skimboarder of de schuimstof skimboard ontgroeid, kies dan voor een houten skimboard. Houten skimboarden zijn een stuk sterker en sneller dan schuimstof skimboards en bieden daardoor meer snelheid en sensatie op het water. Het houten skimboard bestaat uit verschillende lagen maritiem multiplex wat is gebogen en beschermt met een lak laag. Zodoende is het een stevig board wat tegen een flinke stoot kan. De houten skimboards van Tribord bieden een goede prijs/kwaliteit voor gevorderde skimboarders. 

Pierrick vendeur spécialiste des sports de vague

Nadine

Onze surf expert

Vergeet niet om af en toe je houten skimboard te waxen, dit zorgt voor meer snelheid, maar ook voor een langer gebruiksplezier. 

Ontdek nog meer surf tips:

Tips
Hoe kies een stand up paddle board?
Ga je voor het eerst een stand up paddle (SUP) gebruiken of ben je van plan om een SUP board aan te schaffen? Decathlon biedt een uitgebreid assortiment aan stand-up paddle boards. Voordat je een keuze maakt is het belangrijk om jezelf goed te oriënteren, vandaar deze adviesgids.
Tips
Hoe kies ik een surf wetsuit?
De juiste wetsuit is essentieel voor surfen tijdens koud weer. Door de lage temperatuur van het water koelt je lichaam sneller af, een wetsuit zorgt er voor dat je lichaam warm blijft en je langer in het water kan blijven. Wetsuits komen in verschillende diktes, elk speciaal ontwikkeld voor specifieke weersomstandigheden en temperaturen.
Tips
Hoe kies ik een zwembroek of boardshort?
Een juiste zwembroek of boardshort kiezen doe je op basis van een aantal criteria, naargelang de duur van je gebruik. Wij geven je nuttige tips om een juiste keuze te kunnen maken.
Tips
Kitesurfen
Kitesurfen is een spectaculaire watersport en heeft in een korte tijd veel aan populariteit gewonnen en niet voor niets. In dit artikel bespreken we de 5 belangrijkste kitesurf tips.
NAAR BOVEN