Hoe kies ik een sport bh?

Tijdens het sporten bewegen je borsten heen en weer, een sport BH zorgt ervoor dat je borsten gecontroleerd mee bewegen met de bewegingen van je bovenlichaam. Kies de Sport BH die bij je past, de Sport BH’s van Kalenji zijn ontworpen om de borst te ondersteunen en beschermen tijdens het hardlopen.

Doordat borsten geen spieren bevatten maar uit zacht weefsel bestaan bewegen je borsten mee tijdens het hardlopen. Een sport BH geeft meer ondersteuning dan een gewone BH, zodat de borsten minder meebewegen. Door de bredere schouderbanden wordt het gewicht van de borsten gelijkmatiger verdeeld.

number_1

Verschillende modellen

Je hebt de keuze tussen een sport topje of een sport bh. Je keuze is afhankelijk van de omvang van je boezem en de behoefte om een product te kiezen dat mooi naar je lichaamsvorm aansluit. Wat je cupmaat ook is, met een sport bh heb je de keuze uit verschillende maten, zodat je hem perfect kunt laten aansluiten aan je borstomtrek en borstomvang. 

Sport topjes zijn eerder geschikt voor kleine en middelgrote borsten. Vervolgens heb je de keuze uit 3 productlijnen. 

De first-lijn

De first-lijn gebruikt een steunsysteem met compressie.

De sportance-producten

De sportance-producten hebben een specifieke structuur, om meer comfort te geven. Ze zijn voorzien van thermisch gegoten cups, stoffen die het zweet afvoeren en een vorm die tegelijk steun biedt en je borsten mooi accentueert. 

Power sport bh's

Power sport bh's zijn speciaal voor vrouwen met grote borsten. Ze zijn gemakkelijk aan en uit te trekken en bieden optimale steun tijdens het hardlopen. 

 

 

number_2

Intensiteit

Sport bh’s zijn er in verschillende soorten. Een topje zonder sluiting geeft weinig stevigheid en kan gebruikt worden voor minder intensieve sporten of bij kleinere cup-maten. Sport BH’s voor intensief sporten hebben een brede band met een sluiting op de rug. Een sport BH met een dubbele sluiting die kruist op de rug geeft het meest stevigheid bij intensief sporten.
number_3

Kies de juiste maat sport bh

De BH mag best een beetje strak zitten, maar wanneer je hem tijdens de ademhaling voelt trekken zit hij te strak. De maten worden uitgedrukt in XS-S -M – L. De BH kan met de bandjes worden afgesteld op de juist maat.

Aline

Product manager bij Kalenji

Je kunt een sport bh omvormen tot sport topje dankzij de dubbele rug sluiting. 

Ontdek nog meer hardlooptips

NAAR BOVEN