Hoe kies ik een tafeltennisbatje?

Heb je een tafeltennisbatje nodig om indoor of outdoor te spelen? Speel je pingpong in je vrijetijd of speel je tafeltennis bij een vereniging? Wij leggen je de verschillen uit in onze adviesgids en helpen je zo bij het maken van de juiste keuze. 

De keuze van een tafeltennisbatje is afhankelijk van waar je speelt (indoor/outdoor) en hoe vaak je speelt. Daarnaast moet je rekening houden met je niveau van spelen. Daarom hebben we bij Decathlon 3 verschillende ranges die we aanbieden. Range 100 voor de beginners, range 500 voor de gevorderden en range 900 voor de experts. Daarnaast verkopen we losse rubbers en frames/houtjes, want we weten dat de gevorderde clubspeler al snel naar een zelf samengesteld batje gaat.

Hoe kies ik een tafeltennisbatje

Het outdoor tafeltennisbatje

Om outdoor te spelen heb je een pingpongbatje nodig wat duurzaam is en dus tegen verschillende weersomstandigheden bestand is en tegen een stootje kan. Daarnaast garanderen wij dat je controle houdt tijdens het spelen.

Het indoor tafeltennisbatje

De keuze van het tafeltennisbatje zal vooral gebaseerd zijn op het niveau van spelen. Het niveau van de tafeltennisbatjes wordt ingedeeld van 2 tot 6 sterren. Hoe hoger het aantal sterren, des te meer effect en snelheid aan het balletje meegegeven kan worden. Recreatieve spelers kunnen het beste een tafeltennisbatjes gebruiken tot aan 4 sterren. Deze batjes geven nog voldoende controle om lange rally's te kunnen spelen. Beginnende club en wedstrijdspelers kunnen hun batje kiezen vanaf 5 en 6 sterren. Deze batjes zorgen ervoor dat je meer effect en snelheid kan meegeven aan het balletje. De ervaren club en wedstrijdspelers zullen hun voorkeur geven aan losse frames/houtjes en rubbers om hun eigen batje samen te stellen.

Tafeltennisbatje kiezen
Af en toe gebruik:

*/**

Het batje moet voldoende controle bieden, zodat de bal niet zomaar van je batje afspringt.

Tafeltennisbatje kiezen
Regelmatig gebruik

***/**** 

Het batje moet effect geven en controle bieden

 

Hoe kies ik een tafeltennisbatje
Intensief gebruik

*****/****** 

Het batje moet snelheid en effect geven

Bekijk hier nog meer racketsport tips:

Tips
Padel
Wil je gaan beginnen met padel en heb je een racket nodig? Wij leggen je uit hoe je het beste een padel racket kunt kiezen.
Tips
Hoe kies ik een padel bal?
Het kiezen van de juiste bal voor padel is niet gemakkelijk, zeker omdat de bal ook nog eens op een tennisbal lijkt! Volg de gids om de juiste bal te selecteren.
Tips
squashbespanning
Heb jij behoefte aan power, duurzaamheid of precisie? Of wil jij liever alle voordelen in één? Lees deze instructie om de beste squashbespanning voor jou te bepalen!
Tips
Hoe kies ik een badmintonracket?
Liever een evenwichtige grip of blad? Een flexibel racket, semi-stug, of stug? Al deze kenmerken maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken voor een racket. Volg stap voor stap de richtlijnen om het racket te vinden dat het best bij je past.
Tips
Tennisballen
Wil je graag tennisballen kopen maar weet je niet waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste ballen, ontdek ons advies.
Tips
Hoe kies ik een tennisschoen voor volwassenen?
Wil je comfort of goede demping in je schoen, of een compromis van beiden? Op al deze vragen geven we je hier een antwoord!
Tips
Hoe kies ik een tennistas?
Welke tennistas past bij jouw tennisactiviteiten? Tennistassen bieden vele mogelijkheden, lees daarom deze instructie!
NAAR BOVEN