Hoe kies ik een tafeltennistafel?

 

Indoor tafel? Outdoor tafel? Wat is het verschil? Volg de gids om jouw tafeltennistafel te kiezen. Wij adviseren je zo goed mogelijk om de juiste keuze te maken. 

Ons eigen racketsport merk

Artengo, het eigen racketsportmerk van Decathlon biedt je de nodige tips voor het uitoefenen van racketsport.

De keuze van een tafeltennistafel hangt af van waar je speelt en waar je de tafel opbergt. Er zijn twee opties: indoor tafels voor binnen en outdoor tafels voor buiten.

Tafeltennistafel
Hoe kies ik een golfbal.jpg

Outdoor tafeltennistafels

Om buiten te spelen, zoek je een tafeltennistafel die weerbestendig is, makkelijk te verplaatsen is, het openen en sluiten van de tafel moet gemakkelijk zijn en de tafel moet compact zijn. De outdoortafels hebben een houten speelblad (melanine) die de kwaliteit van duurzaamheid verhoogd. Hoe dikker het speelblad, hoe beter de kwaliteit van de opstuit. Als je je tafel regelmatig moet verplaatsen, kies dubbele wielen met een groot diameter.

De beoogde voordelen zijn:

- Makkelijk te verplaatsen

- Stabiliteit

- De opstuitkwaliteit

Tafeltennistafel gebruiken

Indoor tafeltennistafels

Om binnen te spelen heb je een goede opstuit nodig, het openen en sluiten van de tafel moet gemakkelijk gaan en de tafel moet compact zijn.

De tafelbladen zijn van hout (spaanplaat), die de kwaliteit van de opstuit verhoogd. Hoe dikker de tafelbladen zijn, hoe beter de kwaliteit van de opstuit.

Als u de tafeltennistafel regelmatig verplaatst, kies dan voor een tafel met dubbele wielen en een grote diameter.

De beoogde voordelen zijn:

- De kwaliteit van de opstuit

- Stabiliteit

- Gebruiksgemak

Bekijk ook deze gerelateerde sportadviezen

Tips
Hoe kies ik een tennisschoen voor volwassenen?
Wil je comfort of goede demping in je schoen, of een compromis van beiden? Op al deze vragen geven we je hier een antwoord!
Tips
Padel
Wil je gaan beginnen met padel en heb je een racket nodig? Wij leggen je uit hoe je het beste een padel racket kunt kiezen.
Tips
Hoe kies ik een padel bal?
Het kiezen van de juiste bal voor padel is niet gemakkelijk, zeker omdat de bal ook nog eens op een tennisbal lijkt! Volg de gids om de juiste bal te selecteren.
Tips
squashbespanning
Heb jij behoefte aan power, duurzaamheid of precisie? Of wil jij liever alle voordelen in één? Lees deze instructie om de beste squashbespanning voor jou te bepalen!
Tips
Hoe kies ik een badmintonracket?
Liever een evenwichtige grip of blad? Een flexibel racket, semi-stug, of stug? Al deze kenmerken maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken voor een racket. Volg stap voor stap de richtlijnen om het racket te vinden dat het best bij je past.
Tips
Tennisballen
Wil je graag tennisballen kopen maar weet je niet waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste ballen, ontdek ons advies.
Tips
Hoe kies ik een tennistas?
Welke tennistas past bij jouw tennisactiviteiten? Tennistassen bieden vele mogelijkheden, lees daarom deze instructie!
NAAR BOVEN