Hoe kies je een tennisracket voor een kind?

Je kind wilt graag tennissen, maar het is niet makkelijk om een keuze te maken uit verschillende tennisrackets. Wij bieden je graag wat hulp aan om onderscheid te kunnen maken tussen de rackets en zo het geschikte racket voor je kind te vinden.

De keuze van een junior racket zal vooral afhankelijk zijn van het speelniveau, want voor elk niveau hebben wij een geschikt racket in ons assortiment. Ook is de grootte van het racket belangrijk om mee te nemen in de keuze voor een tennisracket voor je kind.

1. Het speelniveau van je kind

Of je kind net begint te tennissen of al langer tennist, het is belangrijk om een racket te kiezen dat past bij zijn of haar speelniveau.

Beginnende tennisser

Wendbaarheid van het racket is het belangrijkste.Je kind begint net met tennis, hij of zij speelt 1 x per maand tot 1 x per jaar. Een aluminium racket wordt dan geadviseerd.

Ervaren en gevorderde tennisser

Power en comfort zijn belangrijk voor tennissers die al wat verder zijn met tennis. Je kind speelt één tot meerdere keren per week.

Voor een snellere ontwikkeling van het tennisspel adviseren wij een racket van grafiet met het balanspunt in de top van het racket.

number_2

2. De lengte van je kind

De keuze van het racket wordt vervolgens gemaakt op basis van de lengte van het kind. Het is logisch dat een volwassen racket niet geschikt is voor een kind dat net begint met tennis.

 

Lengte: 89 tot 100 cm | leeftijd van 2 tot 4 jaar: 19 inch

Lengte: 101 tot 112 cm | leeftijd van 4 tot 6 jaar: 21 inch

Lengte: 113 tot 125 cm | leeftijd van 6 tot 8 jaar: 23 inch

Lengte: 126 tot 140 cm | leeftijd van 8 tot 10 jaar: 25 inch

Lengte: 141 tot 165 cm | leeftijd van 10 tot 12 jaar: 26 inch

NAAR BOVEN