Logo header comment choisir ski de fond

Hoe kies ik een tent?

Tenten bestaan in verschillende vormen en maten, graag helpen we je de geschikte tent voor jou te kiezen. Om de juiste tent te kiezen moet je weten welke eigenschappen voor jouw belangrijk zijn en in welke omstandigheden je de tent gaat gebruiken. Onze collectie bestaat uit meerdere concepten die verschillende voordelen bieden. Lees hieronder verder om te zien welke eigenschappen aansluiten bij jouw behoeften.

Als je een tent uitkiest is het belangrijk om te letten op het aantal personen en dus het aantal cabines, het comfort en het gemak het opzetten van de tent. Ook het gemak van afbreken en opvouwen is natuurlijk een belangrijk punt.

1. Het aantal personen

Hoe kies ik een tent?

Wanneer je weet welk type tent je wilt kopen moet je nog kiezen welke grootte je nodig hebt. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden om te voorkomen dat je ruimte te kort komt. De gemiddelde tent biedt 60 cm breedte per persoon. Hier past precies een slaapmatje per persoon in of een smal luchtbed. Veel kampeerder beschikken echter over luchtbedden die 70 cm per persoon breed zijn. Wanneer je zo'n type luchtbed wilt gebruiken kun je kiezen voor een XL tent, die biedt genoeg ruimte voor luchtbedden van dit formaat. Uiteraard kun je ook kiezen om een tent voor '1 persoon' meer, zo heb je ook nog ruimte om overige spullen in je tent op te slaan. Bij Decathlon hebben wij tenten tot maximaal 6 personen. 

2. Het comfort

Hoe kies ik een tent?

Fresh & Black

Onze Fresh & Black tenten hebben een speciale isolerende buitenlaag die er voor zorgt dat de tent koel blijft. De temperatuur kan binnen tot 17 graden Celsius koeler blijven dan de reguliere tent. Daarnaast is de binnentent verduistert, waardoor het donker in de tent blijft. Zo hoef je niet meer door het licht of warmte van de zon wakker te worden. 

Accessoires

Vergeet niet de essentials naast je tent, zoals haringen, grondzeil, hamer en pomp. Daarnaast is het ook verstandig om een rol tape mee te nemen om mogelijke schade aan het tentdoek of gebroken tentstok tijdelijk te herstellen.

 

3. Het opzetgemak

Hoe kies ik een tent?

Pop up tent

Wanneer je snel een tent op wilt kunnen zetten en met maximaal 3 personen de tent wilt delen is de pop up tent een goede optie. Binnen enkele seconden is de tent opgezet, je hoeft na het opgooien van de tent alleen de haringen nog te bevestigen en de tent is klaar voor gebruik. In opgevouwen vorm heeft het een schijfvorm en is minder handzaam dan andere tenten. Geschikt voor langere kampeeravonturen op dezelfde plek, ideaal voor kampeervakanties of festivals.

Opblaasbare tent

Wederom een tent die snel is opgezet door de opblaasbare bogen. Met maximaal 6 personen kun je in dit type tent overnachten. De tent is compact in te vouwen en is licht gewicht. Vergeet niet om een pomp met genoeg druk mee te nemen om de tent op te blazen. Geschikt voor kampeerders die snel een tent willen op- en afbreken en genoeg ruimte hebben om een pomp te vervoeren.

Klassieke tent (met tentstokken)

De tentstokken zorgen voor een stevige constructie die ook in heftige weersomstandigheden probleemloos overeind blijven staan. Maar ook geschikt voor hikers die een compacte tent nodig hebben of families die veel ruimte willen hebben in de tent. Dit type tent vergt iets meer geduld tijdens het opzetten en afbreken. 

Sportexpert tenten Martijn

Productexpert tenten

Martijn Decathlon Apeldoorn

De juiste tent accessoires kunnen je kampeervakantie nog comfortabeler maken. Daarnaast is het ook verstandig om een rol tape mee te nemen om eventuele schade aan het tentdoek of gebroken tentstok tijdelijk te herstellen.

Bekijk al onze kampeer adviezen! 

Tips
tent onderhouden
Je hebt een tent gekocht en je kampeervakantie zit er helaas alweer op. Je wilt je tent opbergen en ervoor zorgen dat je tent zo lang mogelijk mee gaat. Wij geven je een aantal tips die ervoor zorgen dat je maximaal kunt genieten van je volgende vakantie.
Tips
Hoe kies ik een trekkerstent?
Als je een trekkerstent wilt gaan kopen en je weet nog niet precies waar je op moet letten, dan is deze gids perfect voor jou! Wij geven je namelijk de nodige tips die je zullen helpen bij het uitkiezen van een trekkerstent.
Tips
2 seconds tent
De eerste keer is het niet makkelijk om je 2 seconds tent weer op te vouwen. Wij geven je een aantal tips die je hopelijk helpen bij het opvouwen van een vouwtent.
NAAR BOVEN