Hoe kies ik een trekkerstent?

In een trekkerstent slapen kan eenvoudig lijken, toch bestaan er een aantal basisregels die je moet kennen om van een nacht in de vrije natuur te genieten. Daarnaast is het belangrijk om een juiste trekkerstent te kiezen. De keuze voor een trekkerstent baseer je op het aantal personen, de compactheid en het opzetgemak. Ontdek hier alle tips! 

Je kiest een trekkerstent op basis van 3 criteria: de grootte (aantal personen), het gewicht of de compactheid en het gemak van opzetten en opbergen. Wanneer je iets meer comfort wenst, raden wij je aan rekening te houden met de hoogte van de compartiment(en) van de tent.

Trekkerstent
number_1

Het aantal personen

Een trekkerstent biedt plaats voor 1 tot 4 personen. Sommige modellen hebben ook nog wat opslagruimte zodat je wat meer comfort hebt. Als jij wat meer ruimte wilt kun je een tent kiezen die wat groter is dan het aantal personen die erin gaat slapen. Hou dan wel rekening met meer gewicht en een grotere tent die je op je rug moet sjouwen. 

Tip: Bij het bivakkeren is het belangrijk een goede plek te kiezen om maximaal te kunnen genieten van het buitenleven. De gouden regel: Kies altijd voor veiligheid! Pas daarna voor het mooie landschap etc Je bent hier tenslotte om te slapen!

Trekkerstent
number_2

Het gewicht en de compactheid

Het gewicht van je bagage is afhankelijk van de duur van je verblijf. Hoe langer je gaat trekken, hoe lichter je tent moet zijn. Dit heeft te maken met allerlei andere zaken die je nodig zult hebben in je backpack als je langer van huis bent. De compactheid van je rugzak en tent is erg belangrijk en is mede bepalend voor het comfort tijdens je tocht. Je hebt al trekkerstenten van 2 kg. die super plaats bieden aan 2 personen. 

Tip: Wanneer je tijdens je trektocht gebruik maakt van een luchtbed, is het belangrijk dat je het luchtbed steeds goed laat leeglopen (dit scheelt ruimte) en om je luchtbed goed op te vouwen (zodat het nog langer meegaat).

Trekkerstent
number_3

De snelheid van opzetten en afbreken

Alle trekkerstenten die wij verkopen zijn voorgemonteerd. Dit betekent dat de binnentent al is bevestigd aan de buitentent zodat je supernel je tent kunt opzetten en weer afbreken.

De waterdichtheid van alle QUECHUA-tenten wordt getest door de opgezette tent gedurende 4 uur te onderwerpen aan 200 l water/m²/u (tropische regenbui), waarbij er geen water door de naden, flappen, openingen, ritsen enz. mag komen. De waterkolomtest (= mm schmerber) meet de waterdichtheid van het doek. Windbestendigheid: de tenten worden opgezet in een windtunnel op een draaiplatform om elke kant bloot te stellen aan wind. Wij doen bovendien heel wat tests op het terrein, in reële omstandigheden.

Nico

Product manager bij Quechua

Wanneer je van plan bent om te gaan trekken is het belangrijk om je backpack goed in te pakken. Prepareer je tas zo goed mogelijk en neem alleen het noodzakelijke mee. 

Al onze tenten zijn wind en regen bestendig. Voor meer informatie over specifieke producten verwijzen we je graag naar onze product pagina's. 

NAAR BOVEN