Hoe kies ik een voetbal?

Het belangrijkste onderdeel van voetbal is natuurlijk de bal. Een goede bal zorgt voor een merkbaar verschil op elk niveau. Bij Decathlon hebben we een ruim assortiment aan voetballen. Je kunt kiezen uit een veldvoetbal, zaalvoetbal of strandbal. Ook is het belangrijk om voor clubvoetbal een bal te selecteren die bij het niveau past. Ontdek in deze gids al onze adviezen.

Er zijn verschillende categorieën in het voetbal:

1. Vrije tijd voetbal:

Hoe kies ik een voetbal?
Voetbal op gras

Om te voetballen op gras heb je een bal nodig die zijn vorm en kwaliteit behoudt tijdens het hele spel. De bal moet voldoende opstuiten en het juiste gewicht hebben. Bekijk onze FIRST KICK ballen!

Hoe kies ik een voetbal?
Voetbal op zand / strand

Om te spelen op het zand heb je een bal nodig die lichter en comfortabeler is. Zodat het prettiger aanvoelt als je met blote voeten speelt. Onze SUNNY en SOFTBALL ballen zijn hier speciaal voor gemaakt.

Hoe kies ik een voetbal?
Voetbal op straat / straatvoetbal

Om te voetballen op straat heb je een zeer duurzame bal nodig gemaakt van rubber. Dit maakt de bal zeer slijtvast voor urenlang plezier! Bekijk onze HARDGROUND en BALLGROUND ballen!

2. Veldvoetbal (training en wedstrijden)

Voor veldvoetbal raden wij aan om een bal te nemen met verstevigde vlakken en een butyl binnenbal zodat de bal zijn optimale vorm en opstuit behoud.

De vlakken van de bal kunnen op verschillende manieren bevestigd worden (hand gestikt, machine gestikt of gelijmd) dit zorgt voor een juiste ronding en duurzaamheid.

Alle KIPSTA ballen voor veldvoetbal ondergaan een protocol van 6 testen (gewicht, ronding, omtrek, drukverlies, waterabsorptie en opstuit) om een optimale kwaliteit te garanderen.

Ten slotte zijn er verschillende maten ballen: voor kinderen tot 8 jaar oud, kies een maat 1 of 3 (deze zijn lichter en beter te controleren). Voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud kies je een bal met maat 4 en voor kinderen ouder dan 12 jaar kies je maat 5. De maat van de voetbal wordt ook op de bal gedrukt.

Hoe kies ik een voetbal?
Beginnen met voetballen of af en toe spelen:

Als je begint met voetballen of af en toe speelt, dan kun je het beste een duurzame bal kiezen. Je kunt het beste kiezen voor een machine gestikte bal (deze categorie bal behoudt zijn vorm en kwaliteit van opstuit tijdens het spel). Bekijk onze range FIRST KICK en F100 HYBRIDE eens! Deze zijn ideaal voor de beginnende voetballer.

Hoe kies ik een voetbal?
Regelmatig trainen en een wedstrijd spelen:

Als je regelmatig traint en een wedstrijd speelt raden wij een duurzame bal met een goede drukbehoud en spelcomfort aan. In dit geval raden we een bal aan van onze F500 HYBRID range.

De hybride constructie is revolutionair, omdat de naden aan de binnenkant zijn gestikt (wat de bal duurzamer maakt) en de schuimlaag aan de buitenkant van de bal zorgt voor extra comfort.

Hoe kies ik een voetbal?
Om elke week te trainen en wedstrijden te spelen:

Als je elke week traint en wedstrijden speelt raden wij een duurzame bal, met een uitstekende drukbehoud en veel precisie aan. Zoals de ballen die aan de FIFA normen voldoen. In dit geval raden we een voetbal aan die thermisch is gelijmd. Zoals de KIPSTA F900 bal. Dit zorgt voor een perfecte ronding en waterdichtheid. De structuur op de bal zorgt voor een optimale precisie.

3. Zaalvoetbal en Five a side

Hoe kies ik een voetbal?
Zaalvoetbal (Futsal)

Voor zaalvoetbal raden wij een bal aan in maat 3 of 4 met een lage opstuit. Dit zijn onze IMVISO ballen!

Hoe kies ik een voetbal?
Five a side

Voor Five a side op kunstgras adviseren wij een bal met een semi gecontroleerde opstuit in maat 5. Dit zijn onze FIFTER ballen!

hoe kies ik een voetbal

Diego

Voetbal expert

Al onze voetballen worden ingedeeld op duurzaamheid, drukbehoud en precisie. Het is belangrijk om de druk van de bal te controleren voordat je gaat spelen. Dit is beter voor het spelcomfort en de duurzaamheid.

Tips
Hoe maak je je voetbalschoenen schoon?
Je voetbalschoenen schoonmaken, er zijn leukere dingen. En toch, je kan maar beter voor je schoenen zorgen als je niet elk jaar een nieuw paar wilt kopen.
Tips
football_enfant_débute
Hoe pak je het aan als je kind wilt beginnen met voetballen? Voetbalschoenen, voetbaltenue en sporttas, wij geven je enkele tips.
Tips
Kipsta1
Hallo, mijn naam is Diego Jongen, 35 jaar oud en ben op dit moment werkzaam voor KIPSTA. Al meer dan 10 jaar ben ik werkzaam binnen Decathlon. In dit artikel vertel ik hoe ik mijn producten voor voetbal kies.
Tips
Hoe kies ik een voetbal?
Zonder een bal kun je niet voetballen. Het is belangrijk om de juiste soort bal te kiezen bij het type voetbal dat je speelt. Kipsta heeft een ruim assortiment aan voetballen zoals vrije tijd voetballen, competitie ballen en we hebben ballen voor zowel veldvoetbal als zaalvoetbal.
Tips
Hoe kies ik een voetbaldoel?
Dankzij de geheel stalen structuur en de eenvoudige montage (op elkaar aansluitende buizen) zijn de voetbaldoeltjes van Decathlon bestand tegen verschillende weersinvloeden. Ontdek hier alle tips!
Tips
Hoe kies ik mijn voetbalschoenen?
Voetbalschoenen of kicksen zijn er voor verschillende ondergronden en je kunt onderscheid maken tussen zaalvoetbalschoenen (indoor of futsal schoenen) en schoenen die je buiten kunt gebruiken.
NAAR BOVEN