logo olaian blanc

Hoe kies ik een wetsuit?

De juiste wetsuit is essentieel voor surfen tijdens koud weer. Door de lage temperatuur van het water koelt je lichaam sneller af, een wetsuit zorgt er voor dat je lichaam warm blijft en je langer in het water kan blijven. Wetsuits komen in verschillende diktes, elk speciaal ontwikkeld voor specifieke weersomstandigheden en temperaturen. 

Het kiezen van de juiste wetsuit is afhankelijk van de temperatuur van het water en de lengte van de surfsessie. 

Hoe kies ik een golfbal.jpg

Temperatuur van het water

OLAIAN ADVISEERT EEN WETSUIT VAN 5/4 MM

Geschikt voor water met een temperatuur tussen de 7 en 12°C

OLAIAN ADVISEERT EEN WETSUIT VAN 4/3 MM

Geschikt voor water met een temperatuur tussen de 12 en 17°C

OLAIANADVISEERT EEN WETSUIT VAN 3/2 OF 2/2 MM

Geschikt voor water met een temperatuur tussen de 17 en 22°C

OLAIAN ADVISEERT EEN SHORTY

Geschikt voor water met een temperatuur tussen de 20 en 25°C

number_2

Lengte van de surfsessie

Een surfsessie van 1 uur

Bij een surfsessie van 1 uur is het aan te raden om een wetsuit te nemen dat gemakkelijk aan en uit te trekken is en die eveneens is voorzien van een goede warmte-isolatie. Alle Olaian 100 wetsuits voldoen aan deze eigenschappen en zijn dus ideaal voor een korte surfsessie. 

Deze wetsuits zijn overigens ook goed geschikt voor kinderen die het snel koud hebben.

Een surfsessie van 2 uur

Bij een surfsessie van 2 uur is het van belang dat er een goede combinatie is tussen de bewegingsvrijheid en warmte-isolatie van de wetsuit. Hierdoor zijn de wetsuits gemaakt van neopreen, een syntetisch rubber materiaal wat zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en warmte behoudt. De Olaian 500 wetsuits zijn hier geschikt voor.

Een surfsessie van 3 uur of langer

Voor een lange surfsessie kies je voor een wetsuit met optimale bewegingsvrijheid en warmte-isolatie. De Olaian 900 wetsuits zijn de beste en meest duurzame wetsuits uit onze collectie. Ze zijn speciaal ontworpen met flexibel neopreen en dus ideaal voor een uitgebreide surfsessie.

surf expert decathlon

Nadine

Golfsurfexpert

Als je een beginnende surfer bent kies dan voor een softboard voor veel drijfvermogen. Meer drijfvermogen zorgt voor een stabieler board, waardoor je sneller leert opstaan!
Als je de kleur en kwaliteit van je wetsuit wilt onderhouden, spoel je wetsuit dan na elke surfsessie af met schoon water en leg het niet in de zon.

Voor vragen staat Nadine uiteraard voor je klaar: nadine.vandendool@decathlon.com.

NAAR BOVEN