Hoe kies ik een zadelonderlegger?

Alle zadelonderleggers zijn gemaakt om mogelijke schokken op te vangen, maar de demping is afhankelijk van het gebruikte materiaal. Hier zijn onze tips om de juiste keuze te maken.

Een zadelonderlegger wordt gebruikt voor het comfort van het paard. De onderlegger is gepositioneerd tussen het zadel en het dekje van het paard. De zadelonderlegger absorbeert de schokken van de ruiter op het paard en helpt ook voor een goede gewichtsverdeling. De keuze wordt gemaakt op basis van de demping van een zadelonderlegger.

number_1

De demping

Er zijn verschillende soorten zadelonderleggers. Je kunt kiezen uit verschillende modellen afhankelijk van het niveau en type paardensport welke je beoefent.

Hoe kies ik een zadelonderlegger?
Voor recreatief gebruik

(tot 1 keer per week)

Wiji adviseren een zadelonderlegger van schuim: Dit is een zadelonderlegger met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Hij absorbeert schokken. Deze zadelonderlegger is niet aan te raden voor intensief gebruik, het schuim vervormt zicht eerder bij regelmatig gebruik.

Voor regelmatig gebruik

(tot 3 keer per week)

Wij adviseren een zadelonderlegger van gel: Gemakkelijk in onderhoud, erg efficiënt met een lange levensduur. Deze zadelonderlegger biedt een goede demping. Ook zijn gel zadelonderleggers beter geventileerd.

Voor intensief gebruik

(Voor dagelijks gebruik / meerdere keren per week)

Een zadelonderlegger van schapenwol: Deze zadelonderlegger is zeer effectief, schapenwol heeft een goed dempend vermogen. Ook is het wol heel comfortabel en ademend. Wol vormt zich goed na de rug van het paard.

 

Audrey, Chef de produit Fouganza

Audrey

Productmanager Fouganza

Onze zadelonderleggers zijn geschikt voor alle paarden en grote pony’s. Ze passen zich goed aan aan de paardenrug en bieden comfort. 

NAAR BOVEN