Hoe kies ik een zwembroek of boardshort?

Heren boardshorts zijn ideaal om plezier te maken in de golven, te surfen, te bodyboarden of zelfs te bodysurfen... De juiste boardshort kiezen doe je op basis van een aantal criteria, naargelang de duur van je gebruik. Ontdek hier alle tips! 

De keuze van een heren boardshort doe je op basis van een reeks criteria, die vooral afhangen van je gebruiksduur.

number_1

Waar moet ik op letten als ik een boardshort kies?

Het voorkomen van irritaties

Dit is zonder twijfel het belangrijkste criterium. Het gebeurt vaak dat je boardshort gaat irriteren door wrijving of door de schurende naden.

Het goed blijven zitten tijdens het surfen

Na een duck dive of wipe-out tijdens het surfen is het niet altijd makkelijk om je boardshort weer goed te krijgen omdat ze helemaal is afgezakt. Daarom adviseren wij om een short te kiezen met een goede broeksband. Kies voor een platte band, die zorgt ervoor dat de short beter op zijn plaats blijft.

Vrijheid van bewegen

Bij surfen, bodyboarden en bodysurfen gebruik je voortdurend je benen. Je boardshort mag ze dus op geen enkel moment hinderen, niet tijdens het buigen van je benen en niet tijdens het peddelen.

Snel drogen

Het is enorm vervelend om nog zand aan je boardshort te voelen kleven omdat de stof nog nat is. Kies dan een short in een stretch-materiaal, die voert het water sneller af.

number_2

De duur van je surfsessies

Minder dan een uur surfen

Je bent een recreatieve surfer en je sessies duren korter dan een uur.

Surf je minder dan een uur, dan heb je een boardshort nodig die vooral niet afzakt elke keer als je onder water duikt. Een korte boardshort hindert je bewegingen op geen enkel moment en is ideaal voor bodyboarden. Daarnaast is een stof die snel droogt minstens zo belangrijk, ook om te voorkomen dat er zand aan je boardshort blijft kleven.

Wij adviseren de volgende zwembroeken: de boardshorts Hendaia 16" en Hendaia 20".

Surfen tot 2 uur

Je surft regelmatig en je sessies duren korter dan een uur.

Surf je tot twee uur, dan heb je een boardshort nodig die goed blijft zitten met een band die niet hindert... Een platte band is zeker een uitkomst.

Voor extra bewegingsvrijheid kan een rekbare stof handig zijn, zo kan je je benen ongehinderd bewegen.

Dit zijn onze tips: de boardshorts Bidarte 16" en 20" en de Guethary 16" en 20".

Langer dan twee uur surfen

Je bent een intensieve surfer en je sessies duren langer dan twee uur.

Het zal je niet verwonderen dat dit soort boardshorts tegen je bekken moet kleven en zo min mogelijk mogen bewegen. Een platte band met koord is onmisbaar. Dit type band of koord houdt je boardshort niet alleen goed omhoog, hij voorkomt ook elke vorm van irritatie.

Door naden tussen de benen te vermijden, schuurt de short niet aan de binnenkant van de dijen en dit voorkomt irritatie.

De boardshort moet erg elastisch zijn, je mag nauwelijks voelen dat je ze draagt.

Daarnaast moet de stof snel drogen na je surfsessie.

Dit zijn onze tips: de boardshorts XW16 en Lafitenia 20".

Melanie

Surfsport specialist

Vergeet niet om je boardshort goed af te spoelen na elke sessie; dit voorkomt slijtage en aantasting van het zoute water.

NAAR BOVEN