Hoe kies ik kniebeschermers voor volleybal?

De kniebeschermers beschermen je en maken je volleybal outfit compleet. Om de juiste keus te maken leggen we hieronder de verschillen uit.

1. Waarom kniebeschermers dragen?

Moet ik nou echt kniebeschermers dragen tijdens het volleyballen? Dit is wat je jezelf waarschijnlijk afvraagt als je volleybal speelt.

Of je nu een beginner bent of een ervaren speler, kniebeschermers worden op alle niveau’s aangeraden. Daarom vind je bij Decathlon verschillende ranges om aan de verschillende behoeftes te voldoen. Range 100 is voor beginners, range 500 voor gevorderden en range 900 voor experts. Deze getallen vind je terug in de productnamen van onze eigen merken.

De knie is een gevoelig gewricht en wordt zeer intensief gebruikt tijdens het volleyballen. En wat voor plezier haal je uit het volleybal als je een training moet beëindigen met beschadigde knieën of misschien wel erger?

Als je de juiste kniebeschermers hebt gekozen zal je snel vergeten dat je ze om hebt en zal je meer vertrouwen krijgen in het spel.

2. Hoe kies ik de juiste kniebeschermers?

Hoe kies ik kniebeschermers volleybal

Wist je dat er 3 criteria essentieel zijn voor het kiezen van de juiste kniebeschermers? De dikte van de beschermlaag, de duurzaamheid van het materiaal en het ademende vermogen. Het is vaak een combinatie van deze 3 factoren die je instaat stellen om de juiste keuze te maken.

3. Bescherming van de knie

Kniebeschermers volleybal kiezen

Afhankelijk van je niveau en de bewegingen die je daarbij maakt heb je een andere mate van bescherming nodig.

Begin je met volleyballen? Dan heb je eenvoudige bescherming nodig om kleine kneuzingen en brandwonden te voorkomen. Met deze kniebescherming krijg je voldoende vertrouwen om te spelen waardoor je niveau zal verbeteren. Ze zijn getest onder de norm EN 15613 en zorgen voor de bescherming van de knieën in de sporthal.

Ben je een expert in duiken en verdedigen? Het is belangrijk dat je vertrouwen hebt in je kniebescherming om vrijuit te kunnen spelen. Als middenaanvaller zal je deze behoefte waarschijnlijk minder hebben, maar als buitenaanvaller en libero zal deze behoefte groter zijn, omdat die vaker naar de grond moeten om te verdedigen. Voor hen zijn kniebeschermers essentieel. Goede bescherming is belangrijk voor het speelplezier.

4. Dragen van de juiste kniebescherming

Met goede kniebeschermers moet je een seizoen kunnen doen. Het is natuurlijk afhankelijk van de manier waarop je speelt en de kwaliteit van de zaal is ook van invloed op hoe snel ze slijten. Hoe goed je de kniebeschermers onderhoud heeft natuurlijk ook invloed.

De materialen die tegenwoordig worden gebruikt  bij het maken van de kniebeschermers kunnen voor een goed niveau van duurzaamheid zorgen. De verschillende type textiel zijn aangepast aan de meeste soorten zalen. Ze zijn echter niet geschikt om te trainen op buitenvelden van beton.

5. Het ademend vermogen

Kniebeschermers volleybal

Als beginnende volleyballer beweeg je minder intensief, dus zul je minder behoefte hebben aan het ademende vermogen van de kniebeschermers. Het belangrijkste is dat ze je beschermen tegen het vallen op je knieën.

Als intensieve volleyballer die veel en lang achter elkaar speelt en een hogere intensiteit heeft van bewegen is het belangrijk dat de kniebeschermers goed kunnen ademen om de transpiratie die ontstaat snel en goed af te voeren.

6. Welke maat heb ik nodig?

Je weet nu welk model kniebeschermer bij je past?

Dan is het nu tijd om de maat te kiezen. Belangrijk is dat de kniebeschermer goed zit zodat hij niet bij elke beweging op je kuit hangt.

Daarom zijn er verschillende maten op basis van de omtrek van je knie. De beste manier is om de kniebeschermer aan te passen. Of volg de maattabel om de juiste maat te kiezen.

Kniebeschermers mogen niet té strak zitten, omdat dit de bloedcirculatie in je benen kan verstoren. Ze moeten zo strak zitten dat ze niet naar beneden zakken en je moet je benen volledig kunnen buigen terwijl ze op hun plek blijven zitten.

Zorg dat je de kniebescherming al draagt tijdens de warming-up.

Sommige kniebeschermers hebben een siliconen band om zo beter te hechten aan de huid waardoor ze beter op hun plaats blijven zitten.

Hoe kies ik kniebeschermers volleybal

FRANK

Productmanager volleybal

"Na meer dan 20 jaar kniebeschermers te hebben gebruikt, raad ik je dringend aan om ze te gebruiken. En ik daag je ook uit om verschillende kleuren te dragen! Met de kniebeschermers kun je een deel van je identiteit uitdragen tijdens het volleyballen!"

 

 

BEKIJK HIER ANDERE VOLLEYBAL ADVIEZEN

Tips
Hoe kies ik volleybalschoenen
Om de beste volleybalschoenen te kiezen kijken we naar de intensiteit van spelen en naar de pasvorm van je voeten.
Tips
Hoe kies ik een volleybal
Het kiezen van een volleybal gebeurd op basis van verschillende criteria: balcontact, duurzaamheid, stuit kwaliteit, gewicht en stabiliteit in de lucht.
Tips
volleybalnet
Decathlon biedt je handige tips om een volleybalnet te kiezen. Ook kun je bij Decathlon terecht voor super fijne beachvolleybalnetten, check het advies!
NAAR BOVEN