logo olaian blanc

Hoe kies ik een bodyboard?

Bodyboarden is een van de leukste en meest toegankelijke manieren om te spelen in de golven. Bij Decathlon hebben we verschillende soorten bodyboards, voor jong en oud, maar ook voor kleine tot grote golven. Hieronder vertellen we iets meer over onze verschillende soorten bodyboards

De keuze voor de juiste bodyboard is afhankelijk van je niveau, maar ook je lichaamslengte. 

number_4

De keuze op basis van je niveau

Oefen met z'n tweeën op een tandem bodyboard zoals de Weezmi

Is je zoon of dochter geinteresseerd in het bodyboarden, maar nog te jong om het zelfstandig te kunnen. Kies dan voor ons Tribord Weezmi tandem bodyboard om samen golven te pakken. Door de drie handvaten voorop het bodyboard kunnen twee mensen zich gemakkelijk vasthouden om zodoende voldoende grip te hebben tijdens het bodyboarden. Gegarandeerd plezier voor beide. 

De 100 serie bodyboards

Op zoek naar ontspanning en sensatie, kies dan voor onze Tribord 100 series bodyboards. Deze bodyboards zijn ideaal om te leren beginnen met bodyboarden in kleine golven. Door het slick en leash systeem voorop het board verzeker je jezelf er van dat je het board niet kwijt raakt in de golven. De Tribord 100 series bodyboards zijn ontworpen voor zowel kinderen als volwassenen. 

De 500 series bodyboards

Heb je al wat ervaring met bodyboarden en ben je opzoek naar een snel en stevig bodyboard, kies dan voor onze Tribord 500 series bodyboards. Door het hydrodynamisch ontwerp van deze bodyboards ervaar je al snel veel senstatie tijdens het bodyboarden. De Tribord 500 series bodyboards zijn ontworpen voor middel hoge golven. 

Onze 900 series bodyboards

Ben je een gepassioneerde bodyboarden en op zoek naar een bodyboard om grote golven mee te pakken, kies dan voor onze Tribord 900 series bodyboards. Deze bodyboards zijn gemaakt van polypropyleen wat het voordeel heeft om meer buigbestendig te zijn. Hierdoor kan er meer druk op het bodyboard uitgeoefent worden en kan je optimaal gebruik maken van de grootste golven. 

number_2

Kies je bodyboard afhankelijk van je lichaamslengte

De maat van je bodyboard is afhankelijk van je lichaamslengte. Een klein ezelsbruggetje; de bodyboard moet tot je navel komen als je zelf recht op staat en de bodyboard met de achterkant op de grond staat. 

Pierrick

Onze watersport expert

Maak altijd gebruik van de leash om je pols, zo kan je nooit je bodyboard kwijt raken in de golven.

NAAR BOVEN