offload logo

Hoe kies ik mijn shoulder pads?

Rugby is een contact sport en daardoor is de kans op blessures aanwezig. Bij het spelen van rugby is het daarom belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de mogelijke stoten, kies er daardoor altijd voor om shoulder pads te dragen onder je shirt. Shoulder pads beschermen namelijk kwestbare plekken van het bovenlichaam om zodoende de kans op blessures en pijntjes te verkleinen. Hieronder leggen we uit waarom shoulder pads belangrijk zijn tijdens het rugby'en.

Shoulder pads moeten voldoen aan drie criteria: bescherming (schokdemping), ventilatie en bewegingsvrijheid

number_1

Bescherming tegen stoten

Onze Kipsta shoulder pads beschermen 7 belangrijke gebieden van het bovenlichaam:

- De schouders - Nek - Rug - Borstbeen - Ribben - Sleutelbenen - Borst

Al onze Kipsta shoulder pads voldoen aan de internationale criteria van de Rugby World en zijn ontwikkeld in samenwerking met diverse professionele rugby spelers. 

number_2

Ventilatie

Wij ontwikkelen onze shoulder pads met een speciaal gaastextiel wat de afvoer van transpiratie bevorderd, maar niet ten koste gaat van de stevigheid. Daarnaast zijn de Kipsta Full H 500 en 900 series ook nog voorzien van een extra sterk en elastisch textielcomponent aan de rug, mouwen en borst om nog beter tegen het lichaam aan te sluiten. 

number_3

Bewegingsvrijheid

Schuimblokken

De Kipsta Full H 100 series zijn voorzien van grote schuimblokken op de 7 cruciale plekken op het lichaam. Deze schuimblokken zorgen voor veel demping, maar limiteren ook de bewegingsvrijheid door de grote van de blokken. Begin je echter net met rugby'en dan adviseren wij de Kipsta Full H 100 shoulder pads voor optimale bescherming.

 

Gethermovormdeblokken 

De Kipsta Full H 500 en 900 series zijn voorzien van gethermovormdeblokken op de 7 cruciale plekken op het lichaam. Gethermovorm is een combinatie van rubber en schuim wat zorgt voor veel bewegingsvrijheid én optimale demping. De gethermovormdeblokken zijn namelijk kleiner dan de schuimblokken, maar bieden meer demping. Ben je een ervaren rugby'er, kies dan voor de Kipsta Full H 500 of 900 shoulder pads. 

Timothee

Expert op het gebied van rugby bescherming

Combineer je shoulder pads met een rugbyhelm en beschermende ondershort voor de meest optimale voorbereiding op een wedstrijd.

NAAR BOVEN