Hoe kies ik scheenbeschermers?

Scheenbeschermers hebben als doel om je schenen te beschermen tegen blessures. Voetbal is een contactsport en tijdens een partijtje kan het altijd gebeuren dat er iemand je been raakt in plaats van de bal. Een ongeluk is snel gebeurd en een volle trap tegen het scheenbeen kan heel pijnlijk zijn. Bovendien kan je er lelijke blessures mee oplopen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Kipsta biedt verschillende soorten bescherming voor je scheenbenen, lees in deze gids het advies. 

Je kiest de scheenbeschermers op basis van de delen die je wilt beschermen en hoe je de scheenbeschermer op zijn plek houdt:

2 type scheenbeschermers

Scheenbeschermers zijn verplicht tijdens een officiële voetbalwedstrijd en de keuze voor het soort scheenbeschermers is heel persoonlijk, en verschilt van voetballer tot voetballer. Om de juiste scheenbeschermers te kiezen is het belangrijk om te weten welke onderdelen je wilt beschermen en hoe je de scheenbeschermer op zijn plek wilt houden. Welke scheenbeschermers je ook kiest, maak altijd de keuze op basis van comfort en veiligheid. Vooral op deze punten presteren de scheenbeschermers van Kipsta uitstekend. Scheenbeschermers van Kipsta zullen niet snel uit je kous glijden, ook niet na een sliding. De ideale scheenbeschermer blijft de hele wedstrijd op zijn plaats zitten, en hindert je niet tijdens het voetballen.

 

Hoe kies ik scheenbeschermers?
Bescherming van het scheenbeen

Voor eenvoudige bescherming van alleen het scheenbeen kun je kiezen uit twee modellen, een die op zijn plek blijft door klittenband of een die je achter een sok plaatst.

Hoe kies ik scheenbeschermers?
Bescherming van het scheenbeen en de enkel

Ook voor de scheenbeschermers die enkelbescherming bieden hebben we 2 verschillende modellen. Ook hier kun je kiezen tussen klittenband of een sok waar u de scheenbeschermer achter schuift.

scheenbeschermers kiezen

Diego

Voetbal expert

Denk eraan, scheenbeschermers zijn verplicht tijdens officiële wedstrijden.

Voor vragen staat Diego uiteraard voor je klaar: diego.jongen@decathlon.com

NAAR BOVEN