Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

Skeeleren of inline skaten kent geen leeftijd! Het is een leuke speelse sport, het beoefenen ervan zal het balans van je kind versterken en hem een betere coördinatie van zijn bewegingen geven. Is je kind een beginner, gevorderde of expert? Hieronder staan de tips om het juiste niveau te bepalen en de daarbij passende skeelers. 

De keuze van skeelers wordt gemaakt op basis van het niveau waarop het kind de sport beoefend.

Het niveau van je kind

Oxelo biedt drie verschillende type skates aan op basis van het niveau van je kind.

Beginners

Je kind ontdekt de skeeleren pas net en leert evenwicht houden waarbij de coördinatie sterk zal verbeteren.

Gevorderd

Je kind heeft al ervaring met skeeleren kan vanuit de basis goed vooruit komen, remmen en bochten maken. Het is belangrijk om goed te oefenen met remmen, dit hoort bij de basis van skeeleren:

Om te remmen met een remblokje, breng je een skate naar voren en plaats je je handen op je voorste knie. Hef de voorkant van je skate op tot het remblokje de grond raakt. Druk goed op je hiel tot je stilstaat.

Expert

Je kind kan gedurende een lange tijd skeeleren en doet dit al op redelijke snelheid. Dus snel rondjes draaien, keren, snel stoppen in een noodgeval en eenvoudig obstakels ontwijken. 

Het maken van een t-stop: Breng een van je skeelers naar voren, draai je lichaam 90° (rechtervoet naar voren, lichaam naar links draaien). Buig je achterste been en plaats je skeeler haaks op de andere. Schuif hem schuin over de grond.

OLIVIER

De skeeler specialist

Vallen is een onderdeel van skaten. Wij raden daarom aan om je kind de volledige beschermende uitrusting te geven zoals een helm en de nodige beschermde uitrusting.

Ontdek nog meer sportieve skate, skeeler en step adviezen:

Tips
Hoe kies ik een kinderstep?
Steppen is enorm populair onder kinderen. Ze hebben de techniek vlug onder de knie, om meteen vorderingen te boeken en het echte snelheidsgevoel voor het eerst te ervaren. Het is voor de allerkleinsten een uitstekend hulpmiddel is voor hun psychomotorische ontwikkeling en het is voor de oudere kinderen een echte sport waarin ze zich ten volle kunnen uitleven.
Tips
Hoe kies ik skates volwassenen
Als je nog niet precies weet waar je op moet letten bij het uitzoeken van skeelers of inline skates dan helpen wij je graag op weg. Ontdek nu alle sportieve tips.
Tips
Hoe kies ik een stuntstep?
Freestyle steppen (stuntsteppen) is een coole stadssport die kinderen van jongs af kunnen beoefenen. Al vanaf jonge leeftijd kunnen ze van kleine hindernissen te rollen en een aantal eenvoudige tricks uit te voeren. Hoe ouder ze worden, hoe meer grenzen ze aftasten en verleggen, op zoek naar moeilijkere tricks. Om deze sport in optimale omstandigheden te beoefenen, is het enorm belangrijk dat je de juiste step kiest.
Tips
Hoe kies ik een step voor volwassenen?
Opvouwbaar of niet, met of zonder vering, Voor grote of korte afstanden. Hoe kies je een step voor volwassenen? Wij proberen je een zo goed mogelijk advies te geven om zo de juiste keuze te kunnen maken.
Tips
De helm is bij het inline skaten een essentieel onderdeel van je uitrusting. Ze garanderen je veiligheid bij een valpartij. Maar hoe kies je nou een helm? In dit artikel staan een paar handige tips!
Tips
Vooral in de stad is een step super handig, geen files, duurzaam transport, geen parkeerplaats meer zoeken... Ontdek hier 7 goede redenen om de step boven de auto te verkiezen!
Tips
Longboard of cruiser?
Twijfel je tussen de aankoop van een longboard of een cruiser en weet je niet welke van de twee je moet kiezen? Raak niet in paniek, in deze gids vind je alle informatie die je nodig hebt om het juiste longboard of cruiser te vinden, aangepast aan de manier waarop jij het liefste wil boarden.
NAAR BOVEN