Hoe kies ik ski's voor mijn kind?

Skiën met de hele familie is een speciale gelegenheid en ieder jaar gaan veel Nederlanders met hun kinderen op wintersport. Het is natuurlijk wel belangrijk om het juiste materiaal te gebruiken en daarom willen wij advies geven over ski's voor je kind. Ontdek hier alle tips. 

 

De keuze voor kinder ski’s wordt gemaakt op basis van drie criteria: het niveau, de lengte en de vorm van de ski’s.

number_1

Het niveau

Er zijn twee niveaus voor kinderen:
Beginner

Een kind neemt zijn eerste stappen op de ski's; vanaf de kleuterschool tot de blauwe pistes in pizzapunt-houding op de berg.

Gevorderde

Je kind skiet al op de rode pistes en kan ook al parallel skiën. 

number_2

De lengte

Voor beginners: je kunt de lengte van de ski’s bepalen door ongeveer nek hoogte aan te nemen. De ski’s zullen tussen schouder en kin hoogte komen. Hoe korter de ski, hoe gemakkelijker het wordt om bochten te draaien. Te korte ski’s echter zorgt voor instabiliteit.

Voor gevorderde: je kunt een paar ski’s nemen die ongeveer rond mond hoogte komen. De ski’s zullen tussen kin en neus hoogte komen. Meer lengte zorgt voor meer stabiliteit wanneer er harder geskied wordt.

Let op!

Voor kinderen tussen de 2 en 3 jaar zijn plastic ski’s eenvoudiger te gebruiken. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met het skiën. Er zal meer gelopen als gegleden worden.

Voor kinderen vanaf 4 jaar kan er begonnen worden met echte junior ski’s.

Voor kinderen groter dan 150 cm en zwaarder dan 45 kg kunnen er volwassenen ski’s gekozen worden. Dit hangt ook af van het niveau. Mocht je twijfelen, aarzel dan niet om het ons te vragen.

number_3

De vorm

Er zijn verschillende vormen van ski’s en verschillende breedtes...het is niet altijd even makkelijk om te weten welke vorm je het beste kan kiezen! Maar wees gerust, we leggen het je kort uit.

Piste rocker: alle punten van de ski’s lopen omhoog, echter bij ski’s met een piste rocker gebeurt dit eerder. Hierdoor voelt de ski korter aan en wordt het inzetten van de bocht gemakkelijker. Er zit geen rocker aan de achterkant van de ski’s om zo optimaal grip te houden tijdens de bochten.

Dubbele rocker: hierbij is niet alleen de voorkant die eerder omhoog loopt, maar ook de achterzijde loopt omhoog. Hierbij voelt de ski nóg korter aan waardoor bochten maken heel eenvoudig wordt. Nadeel van een dubbele rocker is alleen dat de ski zo kort aan voelt dat je weinig grip hebt. Koop een ski met deze technologie dan ook op een langere lengte om dit te compenseren. Deze technologie wordt vaak gebruikt bij off piste ski’s.

Ontdek alle ski en snowboard tips:

Tips
Hoe kies ik ski's voor mijn kind?
Ben je op zoek naar ski's voor je kinderen maar weet je nog niet waar je op moet letten. Ontdek hier de adviezen die je nodig hebt om de juiste ski's voor je kind te kiezen.
Tips
Hoe kies ik skischoenen?
Een skischoen is de verbinding tussen de skiër en ski's. Daarnaast zorgt het voor ondersteuning en comfort. Een onjuiste schoen beïnvloed direct het skiën en dat is niet wat je wil. Wij helpen je een goede keuze te maken en gaan in op comfort, veiligheid en precisie.
Tips
Hoe kies ik skistokken?
Niemand skiet zonder skistokken! Maar hoe bepaal je de lengte van je skistokken en waar moet je op letten? We vertellen je alles!
Tips
Hoe kies ik een skibril?
In de sneeuw, mist of in de stralende zon: een skibril is onmisbaar om bij elk weer comfortabel de skipiste af te gaan! Een skibril geeft je gezicht bescherming tegen kou, wind en de zon en biedt daarbij het beste zicht.
Tips
Hoe kies ik ski's?
Piste, freeride, all mountain of Freestyle? Welke lengte? Breed of smal? Ontdek hier alle criteria die je kunt overwegen bij het kiezen van een ski.
Tips
Snowboard bindingen kiezen
Ontdek hier alle tips voor het uitzoeken van het juiste snowboard. Geen paniek, wij adviseren je op de best mogelijke manier.
Tips
Hoe kies ik snowboardschoenen?
Een goed paar snowboardschoenen moeten je voet efficiënt ondersteunen en beschermen tegen de impact tijdens het snowboarden. Je kunt verschillende schoenen kopen afhankelijk van je niveau, techniek en stijl. Ontdek nu alle tips die je helpen bij het kiezen van de juiste snowboardschoenen.
Tips
fit op wintersport
Wil jij alles uit je wintersportvakantie halen? Zorg dan dat je vooraf goed in vorm bent. Je wintersportplezier wordt vergroot bij voldoende conditie en fitheid van je spieren. Met een goede conditie zul je beter voorbereid zijn tijdens het skiën en snowboarden.
NAAR BOVEN