inesis witlogo png

HOE EEN GPS-GOLFHORLOGE OF AFSTANDSMETER KIEZEN

Wie heeft er nog nooit staan twijfelen tussen twee clubs om naar de green te raken? Om te weten welke club je nodig hebt voor elke swing en op elke hole, kan er niets op tegen een gps-golfhorloge of een afstandsmeter voor het golfen. Ontdek onze tips om de juiste uitrusting te kiezen om bij het golfen afstanden te meten.

ZODRA JE DE VERSCHILLEN KENT TUSSEN EEN GPS-HORLOGE EN EEN AFSTANDSMETER VOOR HET GOLFEN, KUN JE KIEZEN VOOR HET TOESTEL DAT HET MEEST GESCHIKT IS VOOR JOUW BEHOEFTEN.

1. GPS-HORLOGE OF AFSTANDSMETER?

Ontdek de kenmerken van een gps-horloge en een afstandsmeter.
De juiste uitrusting kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
GPS-HORLOGE: MEER GEGEVENS

Gps-golfhorloges bieden heel uitgebreide informatie. Ze brengen niet enkel je baan accuraat in kaart, inclusief alle waterhindernissen, bunkers en bomen, sommige golfhorloges analyseren ook je shots doorheen het spel en geven je statistieken van je vooruitgang. Merk op dat gps-horloges niet even precies zijn als afstandsmeters omdat ze geen rekening houden met veranderingen in de plaats van pins of tee-boxes. 

Het juiste toestel kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
AFSTANDSMETER: MEER PRECISIE

Een afstandsmeter is het meest precieze en gemakkelijkste toestel om op de golfbaan te gebruiken wanneer je zicht hebt op je doel (pin, boom ...). Een afstandsmeter geeft je in een vingerknip de afstand en het hellingsverschil weer tussen jou en je doel. Weet wel dat sommige weersomstandigheden (regen, mist, licht) een invloed kunnen hebben op de precisie van de afstandsmeter.

2. HET JUISTE GPS-GOLFHORLOGE KIEZEN

Het juiste toestel kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
BASISFUNCTIES

Elk gps-golfhorloge beschikt over enkele basisfuncties: - het meten van de afstand tot het begin, midden en einde van de green naargelang de positie van de vlag - automatische herkenning van de golfbaan en de hole aan de hand van gps-gegevens - het meten van de afgelegde afstanden via een kilometerteller.

Het juiste toestel kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
AUTONOMIE

De autonomie van je horloge is de capaciteit om verschillende golfbanen af te werken na elkaar zonder te moeten opladen. Handig als je verschillende rondes van 18 holes speelt in het weekend!
 

De juiste uitrusting kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
STASTIEKEN

Gps-horloges zijn erg handig om je vooruitgang en evolutie te analyseren, met online statistieken: scorekaart, slaglengte, gemiddelden van vorige ronden, en je kan persoonlijke punten toevoegen (bijvoorbeeld voor het finetunen van je home-course). En nog een extraatje: sommige horloges herkennen automatisch shots en helpen je op het spel concentreren.

3. DE JUISTE AFSTANDSMETER VOOR GOLF KIEZEN

Het juiste toestel kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
VERGROTING 

Met een afstandsmeter, gelijkaardig aan een verrekijker, kun je zeer precies de afstand meten tussen jou en een bepaald punt. Om de afstand te meten tot een pin die enkele honderden meters verder staat, maakt een hoge optische vergroting het leven een pak gemakkelijker.

Het juiste toestel kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
REIKWIJDTE

Van een kleine chip aan de rand van de green tot een verre drive, de afstandsmeter helpt je bij elke slag. Afstandsmeters kunnen afstanden bepalen van 5 tot 900 meter, hoewel er verschillen zijn in de precisie, in het bijzonder over lange afstanden en met smalle voorwerpen zoals vlaggen.

Het juiste toestel kiezen om afstanden te meten tijdens het golfen
STABILISATIE

Naargelang het merk zijn er verschillende technologieën die het gemakkelijker maken om de vlag als doel aan te duiden, aan de hand van een detectiesysteem. Eens het doel is aangeduid, kun je dit met sommige afstandsmeters vastzetten zodat je het niet kwijtraakt als je je verplaatst. Er zijn verschillen naargelang de afstandsmeter op het vlak van detectiesnelheid en het gemak van de meting.

Golf afstandmeter kiezen

Rik

Sportexpert Golf

Accessoires om afstanden te meten, zijn een waardevol hulpmiddel op de golfbaan. Let erop dat je een lichte gps-golfhorloge kiest die goed past zodat het geen invloed heeft op je swing en het je spel kan verbeteren. De meeste golftassen hebben een karabiner waaraan je je afstandsmeter kunt bevestigen zodat je hem steeds binnen handbereik hebt.

 

Voor vragen staat Rik uiteraard voor je klaar: rik.peters@decathlon.com 

LEES OOK ONZE ANDERE GOLFADVIEZEN

Tips
handschoen golf Decathlon Inesis
In echt leer of in synthetisch materiaal? Voor rechterhand of linkerhand? Wat is de ideale handschoen om een goede grip te behouden gedurende al je golfsessies?
Tips
Hoe kies ik een golfbal.jpg
Kunt je niet kiezen welke golfbal je wilt, hier vind je al onze tips om de juiste golfbal te vinden!
Tips
Hoe kies ik een golftrolley?
Golftrolleys zjn bestemd voor het vervoeren van je clubs tijdens het golfen. Er bestaan verschillende soorten trolleys. Decathlon helpt je om de juiste golftrolley te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfschoen.jpg
Golfschoenen met of zonder spikes? Voor droge of natte omstandigheden? Wij geven je de nodige tips om de juiste golfschoenen te kiezen.
Tips
Hoe kies ik een golfputter
Wil jij een golf putter kopen maar weet je niet precies waar je op moet letten, ontdek ons golf advies en maak zo de juiste keuze!
NAAR BOVEN