Hoe onderhoud ik een tafeltennistafel?

Hoe onderhoud ik een tafeltennistafel het beste? Waarom moet ik de tafel juist plaatsen? Goed bevestigen van de speelbladen, etc….Ontdek onze tips om je tafeltennistafel zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Bekijk hier hoe het Artengo team zelfs een tafeltennistafel in IJsland gebruikt...

Tafeltennis is een leuke sport. Je kunt zowel buiten als binnen tafeltennissen en hiervoor heb je verschillende materialen nodig. Lees in dit artikel hoe je een tafeltennistafel op de juiste manier gebruikt om er zoveel mogelijk plezier aan te beleven. 

Hoe kies ik een tafeltennisbatje

Goed positioneren van de pingpong tafel

Een tafel die niet juist geplaatst is kan ergernis opwekken tijdens het spelen, hier enkele tips om de tafel op de juiste manier te positioneren.

Installeer de tafel op een zo’n vlak mogelijke ondergrond

Eenmaal uitgeklapt kun je de hoogte van de tafelbladen aanpassen met de verstelbare pootjes. Het doel is om de 2 bladen loodrecht op de grond te hebben en goed op elkaar aansluitend

Bevestig de bladen aan elkaar met de vergrendelpunten zodat de tafel niet beweegt

Als je nog meer stabiliteit wilt hebben, kun je ook de wielen vergrendelen en de overige vergrendelpunten (verschilt per tafel)

Tafeltennistafel gebruiken

Houd de tafel goed schoon

Een outdoor tafeltennistafel heeft veel te verduren van de weersomstandigheden. Om de tafel in goede staat te houden is het belangrijk om hem goed schoon te houden. Zorg ervoor dat je niet te agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt voor de tafelbladen. Deze kunnen de verf aantasten en de tafel dus beschadigen.

 

Dit zijn onze schoonmaaktips:

Voordat je de bladen schoonmaakt verwijder eerst het netje.

 

Meng zeep met water in een emmer. Half om half.

Reinig met een doekje of een spons (geen schuurspons).

Spoel de bladen af met helder water en monteer het netje weer.

Tafeltennistafel gebruiken

Goed vergrendelen van de tafel

De outdoor tafeltennistafels hebben vaak een automatisch vergrendel systeem. Een “klik” geeft aan dat de bladen zijn vergrendeld. Om te zorgen dat je goed kunt spelen, zorg ervoor dat er genoeg ruimte is rondom de tafel, zodat je vrij kan bewegen. Zorg ervoor dat niks in de weg ligt.

Tafeltennistafel gebruiken

Beschermhoes

Een outdoor tafeltennistafel ondergaat een hoop zo door de jaren heen. Daarom moet de tafel naast de gewone reiniging ook worden beschermd bij opslag. Een beschermhoes zorgt ervoor dat je tafel in betere conditie blijft tijdens regenachtig weer, maar hij beschermt ook tegen de verkleuring van de zon.

Tafeltennistafel gebruiken

Repareren van een tafeltennisballetje

Wie heeft er nog nooit op een pingpongbal gestaan? Iedereen wel is natuurlijk. Maar hoe repareer je een balletje waar een deukje in zit?

Hier een simpele truc om je balletje te maken. Leg je balletje op een lepel en doe deze in een bak met kokend water. Houd het balletje 30 seconden tot een minuut in het water. En voila! Je bal is weer als nieuw!*

*  Het lukt niet altijd (vooral als de bal gebarsten is wordt het een moeilijk verhaal)

Je hebt nu alle “tools” in handen om zo lang mogelijk van je tafeltennistafel te genieten!

Bekijk hoe je een tafeltennistafel monteert

De FT 830 is veranderd van naam. Dit is nu de PTT 530 geworden!

Bekijk nog meer racketsport tips

Tips
Padel
Wil je gaan beginnen met padel en heb je een racket nodig? Wij leggen je uit hoe je het beste een padel racket kunt kiezen.
Tips
Hoe kies ik een padel bal?
Het kiezen van de juiste bal voor padel is niet gemakkelijk, zeker omdat de bal ook nog eens op een tennisbal lijkt! Volg de gids om de juiste bal te selecteren.
Tips
squashbespanning
Heb jij behoefte aan power, duurzaamheid of precisie? Of wil jij liever alle voordelen in één? Lees deze instructie om de beste squashbespanning voor jou te bepalen!
Tips
Hoe kies ik een badmintonracket?
Liever een evenwichtige grip of blad? Een flexibel racket, semi-stug, of stug? Al deze kenmerken maakt het moeilijk om de juiste keuze te maken voor een racket. Volg stap voor stap de richtlijnen om het racket te vinden dat het best bij je past.
Tips
Tennisballen
Wil je graag tennisballen kopen maar weet je niet waar je op moet letten bij het selecteren van de juiste ballen, ontdek ons advies.
Tips
Hoe kies ik een tennisschoen voor volwassenen?
Wil je comfort of goede demping in je schoen, of een compromis van beiden? Op al deze vragen geven we je hier een antwoord!
Tips
Hoe kies ik een tennistas?
Welke tennistas past bij jouw tennisactiviteiten? Tennistassen bieden vele mogelijkheden, lees daarom deze instructie!
NAAR BOVEN