logo inesis wit png

HOE PLANT JE EEN GOLFTEE IN DE GROND?

Te hoog, te laag, slecht gepositioneerd op de teebox... Hoe pas je de hoogte van je tee aan aan de club die je gebruikt? Geldt dezelfde regel voor woods en irons? Een tee in de grond planten doe je niet zomaar. Geen nood, wij zetten even op een rijtje waar je zoal op moet letten.

Hoe plant je een golftee in de grond?

JE TEE PLAATSEN VOOR EEN DRIVER

Voor drivers en woods is het principe hetzelfde!

Het geheim om je bal op de juiste hoogte op te teeën, is heel eenvoudig. Je hebt vooral goede ogen nodig. Bij een afslag met een driver of wood (3 of 5) plaats je de bal zodanig dat het centrum ter hoogte van de bovenkant van het clubblad komt.

Niet helemaal mee? Bekijk dan gewoon even de foto hiernaast.

Hoe plant je een golftee in de grond?

JE TEE PLAATSEN VOOR EEN HYBRIDE

Een hybride, die meer weg heeft van een iron dan van een wood, presteert beter wanneer je de tee diep in de grond plaatst.

Voor optimale slaagkansen moet je de tee voldoende diep steken om de perfecte lie te creëren voor je bal. De lie is een Engelse term die verwijst naar de manier waarop je bal op de grond ligt.

Hoe plant je een golftee in de grond?

JE TEE PLAATSEN VOOR EEN IRON

Net zoals bij een hybride duw je je tee ook bij een iron best zo diep mogelijk in de grond. Zo is de lie optimaal, en schep je niet te veel gras of aarde bij de hit. Het vergemakkelijkt alleszins het contact tussen club en bal. Zo sla je verder en gerichter!

Hoe plant je een golftee in de grond?

DE RISICO'S VAN EEN SLECHT GEPOSITIONEERDE TEE

De gevolgen van een slecht geplaatste tee zijn tweeledig:

- Staat je tee te laag, dan bestaat het risico dat je de bal bovenaan raakt. Zo zal hij heel laag vliegen (of zelfs rollen).

- Staat je tee daarentegen te hoog, dan zou het wel eens kunnen dat je de bal onderaan raakt, waardoor hij te hoog klimt. Zo haal je nauwelijks afstand en sla je ook minder gericht.

Nu je weet hoe je je tee in de grond moet planten in functie van de club die je gebruikt,
kan je onze tips in de praktijk brengen op je favoriete baan!

OM VERDER TE SLAAN

Deze tips zullen je misschien ook interesseren:

Tips
thumbnail-outfit-regen-golf
Wordt er zacht weer met regenbuien voorspeld? Hangt er regen in de lucht? En toch heb je zin om te gaan golfen? Dat kan, maar zorg er dan voor dat je droog blijft terwijl je speelt!
Tips
De juiste uitrusting voor beginnende golfers
Golfen, dat is toch gewoon gezellig over een golfbaan kuieren? Wel ... niet helemaal. Ook golfers moeten over een goede fysieke conditie beschikken om ervoor te zorgen dat elke slag doeltreffend is. Netjes. En mooi... Een goede basisconditie is dan ook een must.
Tips
de deugden van golf
Een balletje in een gat spelen dat 10,8 cm diameter meet en 500 meter verder ligt, dat gaat toch niet... Fout! Golf is uitdagend. Ga de uitdaging aan en geniet!
Tips
thumbnail-inruimen-golftas
Hoe bereid je je tas voor op een partijtje golf? Volg onze tips voor een perfect en handig ingedeelde tas!
Tips
golf spelen oefeningen spelvormen
1-tegen-1 of in team, golfen kun je op heel wat verschillende manieren zodat het nooit saai wordt! Stroke Play, Match Play, Foursome, ... Zeggen deze termen je helemaal niets? Ontdek de regels en daag je vrienden uit voor een wedstrijdje op de green.
NAAR BOVEN