Je 2 seconds tent eenvoudig opvouwen!

Bekijk de video's en lees de uitleg voor de beste invouw skills voor de 2 seconds tent. 
hoe vouw ik mijn 2 seconds tent op

Vanaf het moment dat de 2 seconds tent in 2005 op de markt verscheen, is hij razend populair geworden onder kampeerders. Ondanks de inspanningen van Decathlon om het opvouwen zo makkelijk mogelijk te maken, blijkt het voor sommige gebruikers nog steeds lastig om deze tent op de juist manier op te vouwen.

Om je tijdens iedere stap van opvouwen te helpen, heeft het Quechua team een schema gemaakt met een duidelijke uitleg.

Stap 1: Aan de binnenkant van je tent vind je achterin een rode band met aan het eind twee plastic klemmen. Trek deze naar buiten en zorg dat ze ter hoogte van de rode markeringen op de bogen komen. Je kunt ze nu vastklemmen in de andere rode delen van de klemmen. Zorg dat de dezelfde kleuren altijd bij elkaar komen.

 

Stap 2: Aan de andere kant vind je gele markeringen en gele klemmen. Doe hetzelfde met de gele markeringen en klemmen als je met de rode markeringen en klemmen hebt gedaan.

 

Stap 3: Voor je ligt als het goed is een cirkel waaruit een rode band komt. Zet de tent op de zijkant. Doe een hand op de ring gevormd door de rode band en druk met de andere hand stevig op de zijkant, terwijl je met de andere hand omhoog trekt.

 

Stap 4: De cirkel vormt vanuit het midden op de grond een 8.Met behulp van de band moet je op dat moment veel druk uitoefenen op het middelpunt van de 8.

 

Stap 5: Met behulp van je onderarm hou je het midden van de acht op de grond terwijl je de tent dubbel vouwt en in een 0 vorm. Er zitten rode markeringen op de bogen. Deze bevinden zich nu recht tegenover elkaar.

 

Stap 6: Nu hoef je alleen je tent nog maar vast te binden met behulp van het gele lint.

Klasse, je tent is opgevouwen! Je hoeft hem alleen nog in de hoes te stoppen

2 seconds tent

Let op! Bij stap 3 en 4 is het belangrijk dat de cirkel zo rond mogelijk is. Vanuit deze ronde cirkel oefen je druk uit op de bovenkant van de cirkel waardoor de cirkel in elkaar zakt en er een 8-vorm ontstaat. Deze 8-vorm moet er netjes uitzien; dit maakt het opvouwen uiteindelijk nog eenvoudiger. Zorg er altijd voor dat de banden met de juiste kleuren bij elkaar komen. 

NAAR BOVEN