Leuk cadeau voor je moeder: 4 gezellige activiteiten op Moederdag

Leuk cadeau voor je moeder:

4 gezellige activiteiten op Moederdag

Hoe ga je goed voorbereid de golfbaan op? Nu we een tijdje geen holes meer hebben kunnen lopen moeten we onze spieren de tijd gunnen om weer te wennen aan het spelen van 18 holes. Daarom hebben we een blog geschreven waarin we uitleggen welke spieren wij het meest gebruiken tijdens het golfen en hoe we deze spieren het beste kunnen trainen. Ben je benieuwd naar onze tips? Lees verder om te ontdekken welke activiteiten jij als voorbereiding op het golfen kunt nemen!

Een origineel Moederdag cadeau voor iedere soort moeder

Wil je aan de slag met (een van) onderstaande vier activiteiten als origineel Moederdag cadeau, maar twijfel je of het niet te intensief is voor je -al wat oudere- moeder? Geen zorgen. Of je moeder nu regelmatig sport, of af en toe beweegt: de onderstaande activiteiten kunnen op ieder gewenst tempo uitgevoerd worden. Het gaat bij deze Moederdagcadeaus vooral om plezier en het samenzijn, niet om het, met een intensieve work-out, afmatten van je moeder. Tenzij je moeder heel sportief en fit is en dat juist leuk vindt natuurlijk. Kijk vooral wat voor jullie samen prettig werkt en geniet van jullie quality time! Heeft je moeder de sport smaak te pakken of wil je haar een sportief duwtje in de rug geven? Lees dan onderaan deze blog welk origineel Moederdag cadeau je voor haar kunt inpakken.

Knutsel camping

1. Verzorg een weekendje weg in eigen tuin

Waan je op vakantie. En waarom zouden jullie dat ver weg zoeken? Nu het op dit moment door het coronavirus niet mogelijk is om op vakantie te gaan, is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om een weekendje te kamperen in de achtertuin! Zet de tent op, pomp de luchtbedden op, rol de slaapzakken uit en plof daarna samen neer in de campingstoelen. Misschien is er zelfs wel ruimte voor een potje badminton of kunnen jullie overgooien met een frisbee. Voor het echte kampeergevoel maken jullie het avondeten klaar op een gaspit kooktoestel in de tuin. Open een fles wijn of pak er een ander lekker drankje bij. Misschien is het wel een heldere avond en kunnen jullie samen kijken naar de mooie sterrenhemel. Hoe bijzonder is het voor haar om te zeggen dat ze samen met jou tijdens een avondje kamperen in eigen tuin de Grote Beer heeft gezien? Een ervaring om nooit te vergeten. Hebben jullie geen tuin? Bekijk dan onze kampeertips voor op je balkon of in de woonkamer.

Spelletjes met kinderen

2. Wandelen met je moeder: ontspannen en gezond

Een erg toegankelijke en gezonde activiteit is wandelen. Het fijne aan wandelen is: het maakt niet uit waar je dit doet. Wandel een stuk door de woonwijk van je moeder, ga wandelend naar een park of zoek een natuurgebied op. Wandelen is gezond: het is goed voor de hart- en bloedvaten en verlaagt de kans op diabetes. Daarnaast is het ook een ideale gelegenheid om eens goed bij te praten met je moeder. Je wordt namelijk spraakzaam van een lange wandeling. Dat komt doordat de hersengebieden die zich bezighouden met taal tijdens een wandeling worden geactiveerd. Besluiten jullie in de natuur te gaan wandelen? Goede keuze! Deze omgeving werkt namelijk ontspannend. Je ervaart de rust in de natuur, het briesje dat door je haar gaat en ziet de mooie plaatjes van de natuur. Extra tip voor een (lange) wandeling: neem een rugzak met eten, drinken en een picknickkleed mee. Zo kunnen jullie onderweg een pauze houden en gezellig samen picknicken. 

Let op: houd rekening met de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Vermijd daarom drukke plekken en houd anderhalve meter afstand van anderen. Was je handen voor en na de wandeling. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt en ook als je verhoging/koorts hebt en/of benauwdheid ervaart. Samen krijgen we het coronavirus onder controle.

yoga moeder

3. Volg een gratis digitale les yoga via Decathlon

Via www.sportenmetdecathlon.nl kun je live work-outs volgen. Ook kun je alle yogalessen terugkijken. Probeer dus eens een gratis digitale les samen met je moeder! We bieden verschillende soorten yoga aan: vinyasa yoga, yin yoga, flow yoga, yin yang yoga en power yoga. Welke vorm yoga bij jullie past, hangt af van wat jullie wensen zijn. Wil je een rustige yogales met je moeder doen? Kies dan voor yin yoga. Hierbij houden jullie zittende of liggende poses aan, waarbij je je spieren ontspant en lichte druk gaat uitoefenen op je gewrichten en bindweefsel. Flow yoga, vinyasa yoga en power yoga zijn wat intensievere vormen van yoga. Bij flow yoga wissel je verschillende poses af met vloeiende bewegingen. Het tempo ligt daarom redelijk hoog waarbij de ontspannende poses worden afgewisseld met inspannende poses. Power yoga is fysiek zwaarder en focust zich op de ontwikkeling van je spieren. De verschillende poses spreken de spieren in heel je lichaam aan. Bij vinyasa yoga neem je verschillende poses aan op het ritme van je ademhaling, het is een dynamische les die best uitdagend is door de vele bewegingen. Voor een goede combinatie tussen rustgevende yoga en energieke yoga kunnen jullie een digitaal lesje yin yang yoga proberen. 

Spelletjes met kinderen

4.  Laat je moeder kiezen uit verschillende fietstochten

Fietsen is een leuke, laagdrempelige manier van bewegen. Je kunt de fietstocht zo intensief maken als je zelf wilt. Daarom is het heel geschikt om samen met je moeder te doen. Zoek je een uitdagend pad om te fietsen? Doe dan bijvoorbeeld een tocht door de duinen. Is je moeder minder goed in staat om heuvels op en af te rijden? Kies dan voor een vlakke fietstocht. Omdat Nederland een land is waarin veel gefietst wordt, zijn er genoeg goede fietspaden. Ook kent ons land veel mooie fietsroutes, in iedere provincie zijn er talloze te vinden. Bijvoorbeeld de Kunst- en Cultuurroute in Flevoland, de Monumenten fietsroute in Noord-Holland of de fietsroute rondom het Reindersmeer in Limburg. Zoek van tevoren een aantal routes uit en leg op Moederdag aan je moeder voor welke opties je hebt bedacht. Zo kan zij kiezen of zij een lange of korte tocht wil doen. Is een half uurtje fietsen voor jouw moeder al genoeg? Of vind ze het wel een leuke uitdaging om langer op de fiets te zitten? Het is Moederdag, dus zij mag kiezen. Als jij er maar voor zorgt dat de appeltaart klaar staat als jullie weer thuiskomen. 

Let op: gelukkig mogen we in Nederland nog naar buiten om al fietsend een frisse neus te halen tijdens de intelligente lockdown naar aanleiding van het coronavirus. Om dat zo te houden, is het belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken en rekening te houden met de maatregelen. Houd daarom rekening met andere mensen. Houd anderhalve meter afstand van anderen en blijf thuis als je verkouden bent of je ziek voelt.

Bonustip: geef een Decathlon cadeaubon 

Vond je moeder jullie wandeling zo leuk dat ze het vaker wil doen, maar dan op goede wandelschoenen? Of ontbrak toch dat fijne yogamatje tijdens jullie digitale yogales? Wil je moeder op onderzoek uitgaan voor een nieuwe fiets, om die leuke fietstocht van jullie nog eens over te doen? Geef haar een Decathlon cadeaubon! Hiermee kan zij zelf uit ons ruime assortiment de producten kiezen die ze nodig heeft. Zo geef jij je moeder een sportief steuntje in de rug om aan haar gezondheid te blijven werken, zelfs ná jullie leuke actieve tijd samen op Moederdag. 

Wil jij je moeder dus een origineel Moederdag cadeau geven? Onze vier tips voor activiteiten bieden een goede inspiratie voor een leuk cadeau voor je moeder. Samen actief zijn is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor jullie gezondheid. Of ze nu schatert van het lachen tijdens jullie kampeermoment in de tuin, ontspannend met jou door de natuur wandelt, een leuke door jou uitgekozen fietstocht maakt of haar lichaam soepel houdt door samen een digitale les yoga te volgen: tijd doorbrengen met haar kind is al een cadeau op zich.

NAAR BOVEN