Leuk cadeau voor je moeder: 4 gezellige activiteiten op Moederdag

Leuk cadeau voor je moeder:

4 gezellige activiteiten op Moederdag

Hoe ga je goed voorbereid de golfbaan op? Nu we een tijdje geen holes meer hebben kunnen lopen moeten we onze spieren de tijd gunnen om weer te wennen aan het spelen van 18 holes. Daarom hebben we een blog geschreven waarin we uitleggen welke spieren wij het meest gebruiken tijdens het golfen en hoe we deze spieren het beste kunnen trainen. Ben je benieuwd naar onze tips? Lees verder om te ontdekken welke activiteiten jij als voorbereiding op het golfen kunt nemen!

Een origineel Moederdag cadeau voor iedere soort moeder

Wil je aan de slag met (een van) onderstaande vier activiteiten als origineel Moederdag cadeau, maar twijfel je of het niet te intensief is voor je -al wat oudere- moeder? Geen zorgen. Of je moeder nu regelmatig sport, of af en toe beweegt: de onderstaande activiteiten kunnen op ieder gewenst tempo uitgevoerd worden. Het gaat bij deze Moederdagcadeaus vooral om plezier en het samenzijn, niet om het, met een intensieve work-out, afmatten van je moeder. Tenzij je moeder heel sportief en fit is en dat juist leuk vindt natuurlijk. Kijk vooral wat voor jullie samen prettig werkt en geniet van jullie quality time! Heeft je moeder de sport smaak te pakken of wil je haar een sportief duwtje in de rug geven? Lees dan onderaan deze blog welk origineel Moederdag cadeau je voor haar kunt inpakken.

Knutsel camping

De knutselcamping

Natuurlijk was de eerste tip niet het einde van de dag. Waarom ligt anders die mooie tent al in de tuin? Niets is leuker voor kinderen dan te mogen kamperen in de tuin. De plek die normaal zo vertrouwd voor ze is, voelt ‘s nachts heel anders aan. En als je vanuit de tent met een zaklampje de tuin in schijnt, ziet die er toch heel anders uit dan overdag. Laat de kinderen lekker de tent opzetten, het luchtbedje oppompen, de haringen in de grond zetten. De haast die je normaal misschien voelt als je op de camping aankomt is nu nergens voor nodig. Eventueel kan de camping uitgebreid worden. Of je nou nog een setje tentstokken hebt liggen, of je gebruikt wat lichte bamboestokjes maakt niet uit. Maar met eenvoudige elastiekjes kunnen kinderen zelf allerlei tent achtige bouwsels maken. Laat hun fantasie de vrije loop, de mooiste bouwsels zullen ontstaan. Misschien dat ze later zelfs als ontwerper bij Decathlon aan de slag kunnen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de resultaten. Stuur je de foto naar ons op?

Spelletjes met kinderen

Een speurtocht met een hoofdlamp of zaklamp.

De meest eenvoudige manier om je kind mee zoet te houden, is zeker niet de minst leuke. Sterker nog, het kan best spannend zijn en je kunt de speurtocht combineren met een beloning: laat het kind op zoek gaan naar wat lekkers. Je kunt de speurtocht zowel binnen als buiten houden. Het voordeel van binnen is dat je de speurtocht ook overdag kunt doen. De gordijnen dicht en de lampen uit volstaat voor een beetje duisternis. Buiten in de tuin is het natuurlijk nog spannender, helemaal omdat je daar wel echt moet wachten tot het donker is. Met een hoofdlampje of een zaklampje mogen de kinderen op zoek naar iets dat je verstopt hebt, zoals gezegd het liefst iets lekkers. Eventueel kun je het moeilijker of makkelijker maken door een schatkaart te maken, of erg cryptische, of juist eenvoudiger hints mee te geven. 

yoga moeder

3. Volg een gratis digitale les yoga via Decathlon

Via www.sportenmetdecathlon.nl kun je live work-outs volgen. Ook kun je alle yogalessen terugkijken. Probeer dus eens een gratis digitale les samen met je moeder! We bieden verschillende soorten yoga aan: vinyasa yoga, yin yoga, flow yoga, yin yang yoga en power yoga. Welke vorm yoga bij jullie past, hangt af van wat jullie wensen zijn. Wil je een rustige yogales met je moeder doen? Kies dan voor yin yoga. Hierbij houden jullie zittende of liggende poses aan, waarbij je je spieren ontspant en lichte druk gaat uitoefenen op je gewrichten en bindweefsel. Flow yoga, vinyasa yoga en power yoga zijn wat intensievere vormen van yoga. Bij flow yoga wissel je verschillende poses af met vloeiende bewegingen. Het tempo ligt daarom redelijk hoog waarbij de ontspannende poses worden afgewisseld met inspannende poses. Power yoga is fysiek zwaarder en focust zich op de ontwikkeling van je spieren. De verschillende poses spreken de spieren in heel je lichaam aan. Bij vinyasa yoga neem je verschillende poses aan op het ritme van je ademhaling, het is een dynamische les die best uitdagend is door de vele bewegingen. Voor een goede combinatie tussen rustgevende yoga en energieke yoga kunnen jullie een digitaal lesje yin yang yoga proberen. 

Spelletjes met kinderen

4.  Laat je moeder kiezen uit verschillende fietstochten

Fietsen is een leuke, laagdrempelige manier van bewegen. Je kunt de fietstocht zo intensief maken als je zelf wilt. Daarom is het heel geschikt om samen met je moeder te doen. Zoek je een uitdagend pad om te fietsen? Doe dan bijvoorbeeld een tocht door de duinen. Is je moeder minder goed in staat om heuvels op en af te rijden? Kies dan voor een vlakke fietstocht. Omdat Nederland een land is waarin veel gefietst wordt, zijn er genoeg goede fietspaden. Ook kent ons land veel mooie fietsroutes, in iedere provincie zijn er talloze te vinden. Bijvoorbeeld de Kunst- en Cultuurroute in Flevoland, de Monumenten fietsroute in Noord-Holland of de fietsroute rondom het Reindersmeer in Limburg. Zoek van tevoren een aantal routes uit en leg op Moederdag aan je moeder voor welke opties je hebt bedacht. Zo kan zij kiezen of zij een lange of korte tocht wil doen. Is een half uurtje fietsen voor jouw moeder al genoeg? Of vind ze het wel een leuke uitdaging om langer op de fiets te zitten? Het is Moederdag, dus zij mag kiezen. Als jij er maar voor zorgt dat de appeltaart klaar staat als jullie weer thuiskomen. 

Let op: gelukkig mogen we in Nederland nog naar buiten om al fietsend een frisse neus te halen tijdens de intelligente lockdown naar aanleiding van het coronavirus. Om dat zo te houden, is het belangrijk om je gezonde verstand te gebruiken en rekening te houden met de maatregelen. Houd daarom rekening met andere mensen. Houd anderhalve meter afstand van anderen en blijf thuis als je verkouden bent of je ziek voelt.

Bonustip: geef een Decathlon cadeaubon 

Vond je moeder jullie wandeling zo leuk dat ze het vaker wil doen, maar dan op goede wandelschoenen? Of ontbrak toch dat fijne yogamatje tijdens jullie digitale yogales? Wil je moeder op onderzoek uitgaan voor een nieuwe fiets, om die leuke fietstocht van jullie nog eens over te doen? Geef haar een Decathlon cadeaubon! Hiermee kan zij zelf uit ons ruime assortiment de producten kiezen die ze nodig heeft. Zo geef jij je moeder een sportief steuntje in de rug om aan haar gezondheid te blijven werken, zelfs ná jullie leuke actieve tijd samen op Moederdag. 

Wil jij je moeder dus een origineel Moederdag cadeau geven? Onze vier tips voor activiteiten bieden een goede inspiratie voor een leuk cadeau voor je moeder. Samen actief zijn is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor jullie gezondheid. Of ze nu schatert van het lachen tijdens jullie kampeermoment in de tuin, ontspannend met jou door de natuur wandelt, een leuke door jou uitgekozen fietstocht maakt of haar lichaam soepel houdt door samen een digitale les yoga te volgen: tijd doorbrengen met haar kind is al een cadeau op zich.

NAAR BOVEN