Leuke activiteiten om samen te doen met kinderen

Nu zoveel mensen noodgedwongen thuis zitten blijkt eens te meer hoe belangrijk buiten eigenlijk voor ons is. Het is niet alleen de plek waar we lekker fietsen, wandelen of hardlopen, maar we merken ook  dat het buiten bezig zijn zo ontzettend belangrijk is voor hoe we ons voelen, voor ons humeur.

Voor kinderen is het nog moeilijker te begrijpen wat er aan de hand is dan voor volwassenen. Waarom mogen ze niet naar buiten? Waarom kunnen ze niet met vriendjes spelen?

Juist om voor hen en voor onszelf afleiding te zoeken, nieuwe prikkels binnen te krijgen en misschien zelfs nog wat te leren ook, hebben wij hier een lijstje van activiteiten die je met je kind kan ondernemen.

Koken in de tuin

Koken in de tuin

We beginnen maar gewoon met het einde van de dag. Maar reken maar dat succes gegarandeerd is. Zorg ervoor dat je een brandertje of een campinggasstelletje hebt. En voldoende gas natuurlijk. Van eenpots maaltijden tot een driegangen diner, maak het zo eenvoudig of ingewikkeld als je zelf wil. Je kind zal het verschil niet proeven. De spanning van het ongewone zorgt er voor dat alles lekker smaakt. Helemaal als ook echt de campingpannetjes gebruikt worden. Het wordt extra uitdagend en leuk als je ook de voorbereidingen in de tuin treft: het wassen van de groente in een afwasteiltje, het snijden van het vlees of de vleesvervanger op een plankje in het gras. Geen tuin? Geen nood! Ook op een balkon is dit een spannend, maar veilig en geurloos alternatief voor de barbecue. 

Beleef de voorpret van een vakantie voor als de campings weer opengaan. 

Nee, natuurlijk is het niet leuk als je kind de hele dag met zijn neus in de telefoon zit. En zelf heb je het thuiswerken ook wel even gezien. Maar samen even achter de computer om vast wat voorpret op te wekken kan een mooi ouder-kind moment zijn. Samen zoeken naar mooie plaatjes van het bos waar de camping staat, of van de heide en de zwemplas iets verderop bezorgt iedereen, groot en klein, gegarandeerd de kampeerkriebels. En dat is nog maar een deel van het werk. Laat je kind aan tafel een mooie tekening maken, of nog beter: in de tuin knutselt het een mooie maquette in elkaar.

Spelletjes met kinderen

2. Wandelen met je moeder: ontspannen en gezond

Een erg toegankelijke en gezonde activiteit is wandelen. Het fijne aan wandelen is: het maakt niet uit waar je dit doet. Wandel een stuk door de woonwijk van je moeder, ga wandelend naar een park of zoek een natuurgebied op. Wandelen is gezond: het is goed voor de hart- en bloedvaten en verlaagt de kans op diabetes. Daarnaast is het ook een ideale gelegenheid om eens goed bij te praten met je moeder. Je wordt namelijk spraakzaam van een lange wandeling. Dat komt doordat de hersengebieden die zich bezighouden met taal tijdens een wandeling worden geactiveerd. Besluiten jullie in de natuur te gaan wandelen? Goede keuze! Deze omgeving werkt namelijk ontspannend. Je ervaart de rust in de natuur, het briesje dat door je haar gaat en ziet de mooie plaatjes van de natuur. Extra tip voor een (lange) wandeling: neem een rugzak met eten, drinken en een picknickkleed mee. Zo kunnen jullie onderweg een pauze houden en gezellig samen picknicken. 

Let op: houd rekening met de maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Vermijd daarom drukke plekken en houd anderhalve meter afstand van anderen. Was je handen voor en na de wandeling. Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt en ook als je verhoging/koorts hebt en/of benauwdheid ervaart. Samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Knutsel camping

1. Verzorg een weekendje weg in eigen tuin

Waan je op vakantie. En waarom zouden jullie dat ver weg zoeken? Nu het op dit moment door het coronavirus niet mogelijk is om op vakantie te gaan, is het natuurlijk ook gewoon heel leuk om een weekendje te kamperen in de achtertuin! Zet de tent op, pomp de luchtbedden op, rol de slaapzakken uit en plof daarna samen neer in de campingstoelen. Misschien is er zelfs wel ruimte voor een potje badminton of kunnen jullie overgooien met een frisbee. Voor het echte kampeergevoel maken jullie het avondeten klaar op een gaspit kooktoestel in de tuin. Open een fles wijn of pak er een ander lekker drankje bij. Misschien is het wel een heldere avond en kunnen jullie samen kijken naar de mooie sterrenhemel. Hoe bijzonder is het voor haar om te zeggen dat ze samen met jou tijdens een avondje kamperen in eigen tuin de Grote Beer heeft gezien? Een ervaring om nooit te vergeten. Hebben jullie geen tuin? Bekijk dan onze kampeertips voor op je balkon of in de woonkamer.

NAAR BOVEN