27 Tips
Pages
Hoe kies ik een spatbord
Een spatbord is onmisbaar als je niet vol modder of met een rare bruine streep op je rug op je bestemming wilt verschijnen. Om te vermijden dat je je na elke rit helemaal moet omkleden, is een goed paar spatborden geen overbodige luxe.
Welke fiets kies ik
Een fiets uitkiezen kan een plezier zijn voor fanatieke wielrenners, maar voor beginnende of regelmatige racefietsers is het soms moeilijk om door het bomen het bos te zien. Speciaal voor hen stelden we deze beknopte en handige gids samen: Hoe kies je de juiste fiets?
Tips voor beginnende mountainbikers
Mountainbiken is een bijzonder technische sport. Zonder de nodige voorbereiding zal het lachen je snel vergaan. Wil je vanaf het eerste moment ten volle genieten, dan heb je een goed afgestelde fiets, een aangepaste outfit en een goede reparatieset nodig. Dit zijn alvast 5 tips voor een onvergetelijke eerste MTB-ervaring.
Als je nog maar net begonnen bent met mountainbiken, komt één vraag vaak terug voor je vertrekt: wat neem ik mee tijdens mijn MTB rit?
Tussenseizoen mountainbike
Het ene seizoen is voorbij, de plannen voor het volgende zijn gemaakt...wat ga je nu doen? Welverdiende rust hoeft niet gelijk te zijn staan aan helemaal nietsdoen. Het tussenseizoen is immers het perfecte moment om de basis voor het volgende seizoen te leggen. Benut deze periode optimaal om je klaar te stomen!
Klikpedalen gebruiken
Klikpedalen zijn heel erg populair én handig, maar veel beginners zijn toch wat terughoudend om ze te gebruiken. Wij geven een aantal tips waarmee het hopelijk makkelijker wordt om klikpedalen te gebruiken.
Fietsverlichting
Fietsverlichting is de voorbije jaren enorm geëvolueerd. Nieuwe led- en batterijtechnologieën hebben geleid tot een heel assortiment aan fietslampjes die feller en krachtiger zijn dan ooit. Hoe kies je fietsverlichting op maat van je behoeften?
Het juiste fiets stuur
is enorm bepalend voor je fietscomfort in de stad. Je houding en de positie van je polsen hangen ervan af...en hebben een enorme invloed op je gevoel bij langere ritten. Ontdek waarom!
Hydrateren tijdens het fietsen
Drinken is enorm belangrijk om te presteren op de fiets. Wist je dat 2% vochtverlies gelijkstaat aan een prestatieverlies van 20%!? Uitdroging leidt heel vaak tot spierpijn, krampen, peesontstekingen en daarom is het zo belangrijk om regelmatig te drinken! In dit artikel bespreken wij 10 eenvoudige en handige tips om goed te drinken om zo de man met de hamer weg te houden.
NAAR BOVEN