TAKE THREE FOR THE SEA 

Hoe kan jij als surfer je steentje bijdragen? 

TAKE THREE FOR THE SEA 

Doe jij al mee ? 

Het is intussen een sterk ingeburgerd concept bij elke surfer en watersporter over de hele wereld: Elke keer je uit de ‘surf’ komt neem je iedere keer 3 stukken afval mee die je tegenkomt op het strand of in de zee tijdens het sporten. Het concept werd gelanceerd door takethree.org in hun doel om in 3 jaar tijd 3.000.000 stukken afval uit de zee en het strand te verwijderen. Doe mee en deel #take3forthesea om de wereld bewust te maken van het probleem. Heel wat troep dus en de enige manier om dat cijfer naar beneden te halen is samen bewuster omgaan met het probleem. 
 

protect your playground surf

HOE KAN JIJ NOG HELPEN ALS WATERSPORTER?  

1. DRAAG ZORG VOOR.. JE EIGEN AFVAL
Recycle thuis en overal zoals het hoort. Dubbelcheck je afval voordat je het in de vuilnisbak gooit. Breng nooit wegwerpafval mee naar het strand, ook niet als je even iets wou eten

2. KIES BEWUST VERPAKKING
Nu je toch goed bezig bent, waarom niet bewust kiezen voor verpakkingloos? Probeer eens herbruikbaar glas, hout of metaal? Eet een snack die volledig eetbaar is, drink uit een herbruikbare drinkfles of kies voor herbruikbare verpakkingen in bijenwas. . Zorg bovenal dat je verpakking niet uit delen bestaat die in de natuur terecht kunnen komen ( dopjes, schroefdopjes, lipjes, rietjes, folie, ..) Single use plastics zijn not done in onze strijd tegen plastic. Ga gerust het gesprek aan met je lokale strandtent.

3. VOED JEZELF, NIET DE DIEREN
Als je dan toch eten meebrengt naar het strand, wees dan zeker dat het alleen voor jou is. Verstoor het dieet van zeevogels en dieren niet die de kustlijn met je delen.

4. NEEM CONTACT OP MET JE LOKALE VERTEGENWOORDIGER
Hou je van watersport en van de zee? Heb je een stem of een idee? Deel je passie en leadership met je lokale vertegenwoordiger/ster of burgemeester. Wees de stem van je lokale surf community en dus ook van elk zee-organisme die het niet voor zichzelf kan opnemen. Je hoeft zelf niet in de politiek te gaan, lid worden van een lokale surfcommunity als surfrider foundation is ook een optie. Spread the word, ook bij je vrienden. Blijf vooral niet zitten, take the plunge for the ocean! Informeer je bij je lokale surfclub.
 

protect your playground surf

5. EET ALLEEN DUURZAME VIS
Als je ervoor kiest om vis te eten, wees geïnformeerd over welke vis lokaal en op een duurzame manier gevangen is. Maak dat je met je aankoop geen onethisch industriële vistechnieken ondersteunt zoals vissen met explosieven. Enkel duurzaam gekweekte vis heeft een ASC - label op de verpakking. Doe je research, vraag er naar, leef en eet bewust !

6. VERVANG JE ZONNEBRAND
Jezelf tegen kankerverwekkende UV-stralen beschermen is een must, draag echter alleen zonnebrand met organische ingrediënten die geen vervuilende stoffen (film) achterlaten in het water.

7. RICHT JE HOND AF!
Als je je hond meebrengt naar de kust, ruim zijn drollen op en zorg dat hij uit de buurt blijft van nestelende zeevogels en zeedieren.

9. KIES JE ZEEVERVOER MET ZORG
Wanneer je op reis walvissen wil spotten, gaat kajakken, een duik-of snorkeltrip wil maken; maak dan dat de organisatie waarmee je vaart ook een ecocharter heeft. Zo weet je dat het zijn septische tank of motor niet gedachteloos reinigt in de zee en respectvol omgaat met het water waar ze op vaart. Vraag er naar en praat erover, je stem telt!

DE DROOM VAN OLAIAN, ONS SURFMERK

Ons surfmerk Olaian’s missie is om surfen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Iedereen zou het plezier en de ontspanning van surfen minimaal één keer in zijn leven meegemaakt moeten hebben. In het waarmaken van onze droom houden we echter vast aan vier belangrijke pijlers

EASY 2 USE
OLAIAN blijft innoveren zodat iedere surfer of surfster maximaal kan genieten van een onvergetelijke surfervaring

VEILIGHEID
OLAIAN
 wil al haar surfers aanzetten om in alle vertrouwen en zekerheid te surfen

DURABLE SURF GEAR BUILT TO LAST
OLAIAN
ontwikkelt producten voor elk gebruik in respect met de natuur. Dat houdt in dat we bij de productie rekening houden met de duurzaamheid van elk product en toewerken naar zero emission van ons transport. Vandaag werken we volop aan een traject voor hergebruik, herstelbaarheid en een slim recycletraject die volgt op de aankoop van ons materiaal.               

CO CREATIE 

Voor ons is er niets zo belangrijk als de uitwisseling van kennis. Daarom is de co-creatie van al onze producten een gegeven. Experts of nieuwkomers, jonge vis of ervaren rot, we geloven in de rijkdom van alle talenten en surf-expertise om samen de beste producten te maken die aangepast zijn voor ieder gebruik en niveau. Geniet mee van Surf Camp 2019 waar we alle Europese ambassadeurs en promotors bijeenbrachten om te brainstormen over onze toekomstige collectie 

NAAR BOVEN