14 Tips
Pages
Schermen
Schermen is een vechtsport waarbij je met name werkt aan je concentratie en je reflexen. Hierdoor zijn je lichaam en geest perfect in harmonie. Ontdek in dit sportadvies de geschiedenis, betekenis en benodigdheden van en voor de sport schermen.
Vechtsporten
De vechtsport is een belangrijke toepassing van de vechtkunst, ook wel martial arts genoemd. Wereldwijd zijn er ontelbare soorten vechtsporten en verschillende stijlen binnen deze vechtsporten. Wat de vechtsport precies inhoudt en waarom het zo’n belangrijke tak van sport is, lees je in dit sportadvies.
Alt/Gebitsbescherming vechtsporten
Mondbescherming, ook wel gebitsbescherming of bitjes genoemd, werden voor het eerst ontworpen en geproduceerd in Londen. Dit was met name om lipscheuren in bokswedstrijden te voorkomen. Tegenwoordig wordt mondbescherming in verschillende sporten gebruikt. Bij boksen vechtsporten, maar ook bij teamsporten als (ijs)hockey en rugby. De voornaamste reden hiervoor is het beschermen van de tanden en het tandvlees. Hieronder vind je alle benodigde informatie over het kiezen en gebruiken van mondbescherming.
Vechtsport kiezen
Welke vechtsport kies ik voor mijn kind? Ontdek de belangrijkste principes van deze sporten, waarin lichaam en geest samengaan. Deze sporten kun je al beoefenen vanaf 5 jaar!
bokszaktraining tips
Wil jij je techniek verbeteren voor een betere workout? Wij proberen je een advies te geven op het gebied van bokszaktraining.
Boksen is een 1-tegen-1 vechtsport, waarbij je de ander met slagen probeert uit te schakelen. De sport heeft tal van voordelen, zowel fysiek als mentaal. Boksen is een heel complete sport waarmee je heel je lichaam traint. Bovendien bestaan er verschillende disciplines: kickboksen, full contact, thaiboksen, Engels boksen en Frans boksen.
NAAR BOVEN