FITNESSOEFENINGEN VOOR THUIS

Hieronder vind je vier fitnessoefeningen met een fitnesselastiek waarmee je gespierde armen, een slanke taille, stevige dijen en mooi gevormde benen krijgt.

SPIEREN KWEKEN MET DE JUISTE FITNESSOEFENINGEN VOOR THUIS

We denken allemaal op dezelfde manier: pas wanneer onze broeksriem wat te strak zit, ondernemen we actie. Hoe kan je afslanken en je spieren verstevigen in slechts enkele weken tijd? Hieronder vind je vier oefeningen waarmee je een mooi figuur krijgt. Het enige wat je nodig hebt, is een klein maar heel efficiënt fitnessaccessoire: de Elastiband, perfect om thuis fitnessoefeningen mee te doen. Om spieren te kweken, doe je onderstaand fitnessprogramma het best drie keer per week. Als je snel resultaten wilt boeken, is het aan te raden ook cardiotraining aan je programma toevoegen. Gebruik een loopband of een crosstrainer om calorieën te verbranden. Hanteer ook een evenwichtig en gezond voedingspatroon.

STRETCHEN EN AFVALLEN DANKZIJ DE ELASTIBAND

De Elastiband is een fitnesselastiek waarmee je al je spieren kunt trainen: armen, rug, billen, schouders, buik, dijen, etc. Je ontwikkelt kracht, verstevigt je lichaam en verliest vetmassa. Bovendien kan je de intensiteit van je fitnessoefeningen opdrijven. Je hebt dus maar één fitnessaccessoire nodig om een mooi en slank figuur te krijgen. Superhandig!

VIER DOELTREFFENDE FITNESSOEFENINGEN VOOR THUIS

OEFENING 1: SMALLERE TAILLE

Getrainde spiergroep: Buikspieren

Uitvoering van de oefening: Ga rechtop staan met je benen een beetje uit elkaar. Plaats je linkervoet in de elastiek en neem het uiteinde vast met je rechterarm. Hou je arm gestrekt naast je lichaam en maak met je bekken lichte bewegingen naar links. Hou je rug goed recht tijdens het uitvoeren van deze oefening.

Ademhaling: Adem uit wanneer je je bovenlichaam buigt en adem in bij de omgekeerde beweging.

Herhaling: 4 tot 6 keer 30 seconden tegen een hoog tempo. Verander telkens van kant en voorzie 30 seconden recuperatie tussen elke serie.

OEFENING 2: GESPIERDE ARMEN

Getrainde spiergroep: Biceps.

Uitvoering van de oefening: Zet je ene voet voor de andere in dezelfde richting op ongeveer één meter afstand van elkaar. Je linkerbeen (vooraan) is lichtjes gebogen terwijl je je rechterbeen gestrekt houdt. De elastiek hou je onder je linkervoet. Hou het handvat stevig vast met je linkerhand en plaats je rechterhand op je heup om je evenwicht te bewaren. Trek de elastiek omhoog door je voorarm te buigen en keer terug naar de beginpositie.

Ademhaling: Adem uit wanneer je je voorarm buigt en adem in bij de omgekeerde beweging.

Herhaling: 4 tot 6 keer 30 seconden tegen een hoog tempo. Verander telkens van arm en voorzie 30 seconden recuperatie tussen elke sessie.

OEFENING 3: STRAKKE BILLE

Getrainde spiergroepen: Bilspieren en quadriceps.

Uitvoering van de oefening: Ga op de grond zitten, steun op je ellebogen en hou je bovenlichaam mooi recht. Plaats de elastiek tussen je voeten en hou je been gestrekt vóór je lichaam. Beweeg je benen uit elkaar, terwijl je ze goed gestrekt houdt en keer geleidelijk terug naar de beginpositie.

Ademhaling: Adem uit wanneer je je benen uit elkaar doet en adem in bij de omgekeerde beweging.

Herhaling: 3 tot 5 keer 30 seconden tegen een hoog tempo met telkens 30 seconden recuperatie tussen elke sessie.

OEFENING 4: STEVIGE BENEN

Getrainde spiergroepen: Dijen, billen en quadriceps.

Uitvoering van de oefening: Ga rechtop staan en plaats de elastiek onder je voeten. Plaats je benen lichtjes uit elkaar. Hou je armen gestrekt naast je lichaam, terwijl je de elastiek stevig vasthoudt met je handen. Je moet weerstand voelen in de richting van de grond. Druk je bekken naar achter, buig door je benen en hou je armen gestrekt. Keer daarna terug naar de beginpositie. Op dat moment voel je de inspanning.

Ademhaling: Adem in terwijl je je benen spreidt en adem uit bij de omgekeerde beweging.

Herhaling: 3 tot 5 keer 30 seconden tegen een hoog tempo met telkens 30 seconden recuperatie tussen elke sessie.

sportexpert fitness

Dewi

Sportexpert fitness

Voor vragen staat Dewi uiteraard voor je klaar: dewi.wijdeven@decathlon.com

Tips
fitness_cardio_vriendinnen_domyos
Vrienden delen alles en zijn er ook steeds voor elkaar, welke voornemens ze ook hebben, zolang ze maar samen zijn... er is niets leuker dan samen te trainen om elkaar te motiveren en het jaar goed in te zetten!
Tips
Fitnessbal1
Welk deel van het lichaam is het meest complex voor ons? Het gaat ongetwijfeld om de buik ... Als je op zoek bent naar een effectieve methode om wat rondingen te wissen en je beter te voelen in je lichaam, dan is het hier: de gymbal. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten wanneer je een fitnessbal wilt aanschaffen.
Tips
Fitness schoenen
Cardiotraining, krachttraining, crosstraining ... voor de basisbewegingen adviseren wij fitness schoenen nodig die hier specifiek voor gemaakt zijn. Ontdek onze tips!
Tips
Cardiotraining, krachttraining, crosstraining of bodybuilding ... Fitness schoenen zijn super belangrijk voor de juiste ondersteuning en vaak wordt het belang onderschat. Ontdek onze tips en kies de juiste fitness schoenen!
Tips
Hoe kies ik een fitnessmat?
Bekijk onze tips om te helpen kiezen van de juiste fitnessmat. Een fitnessmat kan super praktisch zijn als je thuis wilt gaan beginnen met fitnessen. Wij helpen je de juiste keuze te maken.
NAAR BOVEN