23 Tips
Pages
Druk racefietsband
Al staat de aanbevolen bandendruk vaak vermeld op de band zelf, meestal zijn die waarden slechts ter indicatie. Soms gaat het om de maximaal druk, soms om de minimale druk. Maar eigenlijk komt het erop neer dat je de druk in je banden moet aanpassen aan de omstandigheden, aan het wegdek en vooral, aan je gewicht.
Welke fiets kies ik
Een fiets uitkiezen kan een plezier zijn voor fanatieke wielrenners, maar voor beginnende of regelmatige racefietsers is het soms moeilijk om door het bomen het bos te zien. Speciaal voor hen stelden we deze beknopte en handige gids samen: Hoe kies je de juiste fiets?
Beginnen met wielrennen
Heb je net een nieuwe racefiets gekocht? Dan zijn hier alvast een paar tips om vanaf de eerste seconde optimaal te genieten op twee wielen én snel beter te presteren.
Klikpedalen gebruiken
Klikpedalen zijn heel erg populair én handig, maar veel beginners zijn toch wat terughoudend om ze te gebruiken. Wij geven een aantal tips waarmee het hopelijk makkelijker wordt om klikpedalen te gebruiken.
Fietsverlichting
Fietsverlichting is de voorbije jaren enorm geëvolueerd. Nieuwe led- en batterijtechnologieën hebben geleid tot een heel assortiment aan fietslampjes die feller en krachtiger zijn dan ooit. Hoe kies je fietsverlichting op maat van je behoeften?
Het juiste fiets stuur
is enorm bepalend voor je fietscomfort in de stad. Je houding en de positie van je polsen hangen ervan af...en hebben een enorme invloed op je gevoel bij langere ritten. Ontdek waarom!
Hydrateren tijdens het fietsen
Drinken is enorm belangrijk om te presteren op de fiets. Wist je dat 2% vochtverlies gelijkstaat aan een prestatieverlies van 20%!? Uitdroging leidt heel vaak tot spierpijn, krampen, peesontstekingen en daarom is het zo belangrijk om regelmatig te drinken! In dit artikel bespreken wij 10 eenvoudige en handige tips om goed te drinken om zo de man met de hamer weg te houden.
Fietskleding in de winter
De weergoden trotseren en blijven fietsen wanneer het kwik onder nul duikt, daar moet je lef voor hebben! Hier alvast een handig overzichtje van alle fietskleding die je nodig hebt om je met de fiets te verplaatsen in de winter, in alle omstandigheden!
NAAR BOVEN